Hlavní obsah

Nejlevnější phablet s Full HD displejem se bude prodávat za 2900 korun

Novinky, zgl

Špičkovým displejem, kterým jsou vybaveny ty nejlepší přístroje na trhu, se bude snažit zaujmout nový čínský phablet Neo N003. Zajímavá je také cena nového přístroje, která by se měla pohybovat okolo 145 USD, tedy 2900 korun. Upozornil na to server Android Authority.

Foto: Neo Mobile Phones

Neo N003

Článek

Novinka bude vybavena pětipalcovým displejem s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Takové panely je přitom možné najít i u vlajkových lodí zavedených výrobců, jako je Samsung, Alcatel, Sony či HTC.

I přes nízkou cenu by měl Neo N003 zaujmout poměrně slušnou výbavou. Pohánět ho bude čtyřjádrový procesor Mediatek MT6589 taktovaný na 1,2 GHz, doplněný 1GB operační paměti a 8GB úložným prostorem.

Kdy přesně se novinka objeví na trhu, zatím není jasné. Výrobce zatím ani nepotvrdil, zda bude přístroj dostupný i v Evropě.

Co jsou to phablety?
Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do pěti palců. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují již takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet. Displeje phabletů mají velikost od pěti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv sebou.

Reklama

Výběr článků

Načítám