Hlavní obsah

Nejlepší stolní počítač, který vypadá jako iPad, stojí 112 000 korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za sto tisíc korun je v dnešní době možné pořídit pár let používané rodinné auto z druhé ruky ve slušném stavu. Stejnou sumu zájemci zaplatí také za nový počítač iMac od Applu v nejlepší konfiguraci, který svým vzhledem připomíná počítačový tablet iPad.

Foto: Apple

Nový Apple iMac

Článek

Apple startuje cenu nejlepšího modelu iMacu na 53 490 Kč. Za tuto sumu získáte stroj s 27palcovým displejem, procesorem Intel Core i5 (3,2 GHz), 8 GB operační paměti, pevným diskem s kapacitou 1 TB a grafickou kartou nVidia GeForce GTX 675MX s 1GB vlastní pamětí.

Foto: Apple

Apple iMac se v nejvyšší konfiguraci nabízí za 111 990 Kč

Dalších 58 500 Kč si zákazníci k základní ceně připlatí za výkonnější hardware. V nejlepší konfiguraci si tedy Apple sestavu iMac cení na 111 990 Kč. Například 5200 Kč stojí čtyřjádrový procesor Intel Core i7 (3,4 Ghz), který se v případě potřeby dokáže sám přetaktovat díky technologii Turbo Boost až na 3,9 GHz.

Za 15 600 Kč je pak možné rozšířit základních 8 GB operační paměti na 32 GB. Největší částku (33 800 Kč) ale spolkne výměna 1TB pevného disku za moderní SSD jednotku s kapacitou 768 GB. S ní by měl počítač pracovat citelně rychleji a zároveň by měl být ještě tišší.

Foto: Apple

Nový iMac připomíná svým vzhledem iPad

Poslední položkou, kterou je možné v internetovém obchodu Applu nakonfigurovat, je grafická karta. Za 3900 Kč bude iMac disponovat modelem nVidia GeForce GTX 680MX s 2 GB vlastní paměti. Tato karta by bez problémů měla stačit ke hraní i těch nejnovějších her.

Celkovou sumu 111 990 Kč je možné ještě dále navyšovat dokoupením volitelného příslušenství a softwaru. Pokud byste chtěli vše, co k iMacu Apple nabízí, vyšplhá se prodejní cena až na 169 605 Kč.

Foto: Apple

Při nákupu volitelného příslušenství se cena vyšplhá až na 169 605 Kč.

Apple iMac spadá do kategorie takzvaných all-in-one řešení. To znamená, že všechny nejdůležitější hardwarové součástky, jako je procesor, grafická karta nebo reproduktory, jsou umístěny v monitoru. Výrobce k němu dodává v základním balení i klávesnici a myš, takže už není nutné nic dokupovat.

Jedním z největších lákadel novinky je jednoznačně vzhled. „V nejtenčím místě má pouze pět milimetrů a je stejně elegantní jako poslední generace iPadu. Se starou verzí jej nemůžete srovnávat, je daleko tenčí, lehčí a je opravdu, ale opravdu cool,“ uvedl šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám