Hlavní obsah

Nejlepší sluchátka od Applu jsou beznadějně vyprodaná

Novinky, rim

Problémy s výrobou v Číně se nevyhýbají ani společnosti Apple, přestože v posledních dnech se chod tamních továren již vrací k normálu. Například špičková sluchátka AirPods Pro jsou v současnosti nedostatkovým zbožím. Podle informací prodejců by se však situace měla ještě během března zlepšit.

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Článek

V obchodech jsou sluchátka Apple AirPods Pro dostupná již od konce listopadu. Před Vánocemi někteří prodejci hlásili vyprodáno, protože šlo o velmi oblíbený dárek. Nicméně aktuální problémy s dodávkami jsou způsobené zastaveným provozem v Číně, který v podstatě celé první dva měsíce roku vůbec žádná sluchátka neprodukoval.

Skladové zásoby se tak velmi rychle vyprázdnily a v současnosti tak není možné model AirPods Pro koupit. Výrobce na svých stránkách nicméně uvádí, že skladem by sluchátka měla opět být ještě před koncem března. Stejnou informaci je možné dohledat také u oficiálních prodejců společnosti Apple.

Je nicméně možné, že zájem bude tak obrovský, že se po celé dodávce opět jen zapráší. Přednost totiž logicky budou mít lidé, kteří si bezdrátové špunty s logem nakousnutého jablka předobjednali jako první.

Apple v tichosti ovládl trh s bezdrátovými špunty

Hardware
Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Apple si model AirPods Pro cení na 7290 Kč. To je zatím historicky nejvyšší suma, jakou si americký počítačový gigant za bezdrátová sluchátka naúčtoval.

Novinka nicméně ve srovnání s předchozími modely nabízí celou řadu vylepšení. Sluchátka mají například vůbec poprvé v historii amerického počítačového gigantu gumové nástavce. Novinka tak již nespoléhá pouze na plastovou konstrukci, ale uživatel si může zvolit ze tří různých velikostí nástavců, které mu vyhovují nejvíce.

Dalším velkým vylepšením je integrace funkce aktivního potlačení okolního ruchu. Díky tomu by měla mít sluchátka velmi dobrý přednes i v rušnějším prostředí. Chybět nicméně nebude ani funkce propustnosti, díky níž si uživatelé budou moci do sluchátek pustit prostřednictvím zabudovaných mikrofonů to, co se děje okolo nich – pochopitelně i s hudbou.

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Špunty stavějí na čipu Apple H1, který má zajišťovat stabilnější propojení s iPhonem, nižší latenci a v neposlední řadě také až dvakrát rychlejší přepínání mezi spárovanými zařízeními. Potěší také podpora hlasových povelů pro virtuální asistentku Siri.

Navzdory vyššímu výkonu je však zmiňovaný čip energeticky úspornější. Díky tomu by výdrž na jedno nabití měla být až pět hodin. V praxi je ale možné přehrávat hudbu až 24 hodin, pochopitelně s využitím dodávaného nabíjecího pouzdra. Výrobce se navíc chlubí rychlým dobíjením. Za pouhých 15 minut se prodlouží výdrž baterie o tři hodiny.

Více se o nových sluchátkách dozvíte v našem dřívějším článku.

Apple v tichosti ukázal prvotřídní sluchátka. Cena ale nepotěší

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám