Hlavní obsah

Nejen mobily, ale i disky. Čtečky otisků prstů slibují vyšší bezpečnost

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se čtečkami otisků prstů se setkáváme v posledních měsících i u těch nejlevnějších chytrých telefonů, u kterých slouží především k vyšší míře zabezpečení. A to je jeden z hlavních důvodů, proč takovéto biometrické zabezpečení nalezneme také u externího disku Samsung T7 Touch.

Foto: archív výrobce

Samsung T7 Touch

Článek

Právě integrovaná čtečka otisků prstů je u novinky od jihokorejského elektronického gigantu. Funguje stejně jednoduše a intuitivně jako u chytrých telefonů. Data uložená na disku se zpřístupní teprve až ve chvíli, kdy přiložíte svůj prst na osvětlený čtvereček, který jej nasnímá.

V případě zájmu je samozřejmě možné biometrické zabezpečení klidně i vypnout a používat jednotku jako obyčejný externí disk, poté ale nemá smysl za takovou technologii připlácet. Případní zájemci totiž kvůli integrované čtečce otisků prstů i dalším přednostem musí počítat s vyšší pořizovací cenovkou. Základní, 500GB varianta vyjde na 3999 Kč, 1000GB model pak na 6499 Kč a konečně největší, 2000GB provedení strojí 12 199 Kč.

Na čtečky otisků prstů lákají už i levné mobily

Mobil
Foto: archív výrobce

Samsung T7 Touch

Vyšší cenovku nicméně ospravedlňuje i velmi vysoká přenosová rychlost. V současnosti jde totiž o jeden z nejrychlejších externích SSD disků na trhu, v praxi je díky rozhraní USB 3.2 možné dosáhnout až na rychlost 1050 MB/s. Použité AES 256bitové hardwarové šifrování přitom svižné pracovní tempo nijak nesnižuje.

Praktické je také to, že disk podporuje celou řadu platforem. Je kompatibilní s PC, Mac i Android zařízeními. Kromě chytrých telefonů a počítačových tabletů se dá nicméně připojit klidně i k herním konzolím. V balení najdete USB-C na USB-C a USB-C na USB-A kabely.

Potěší také velmi kompaktní rozměry 85 x 57 x 8 mm, díky kterým se snadno vejde Samsung T7 Touch do každé kapsy. Je totiž menší než drtivá většina chytrých telefonů, které se aktuálně nabízí v obchodech. Na cestách není jednotka velkou přítěží i díky tomu, že váží pouhých 58 gramů. To je s ohledem na fakt, že se novinka chlubí odolnou hliníkovou konstrukcí, velmi nízká hodnota.

Foto: archív výrobce

Samsung T7 Touch

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám