Hlavní obsah

MWC 2019: Fotky a videa se z mobilu přenáší bezdrátově. Stačí se dotknout notebooku

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Společnost Huawei je známá především pro výrobu chytrých telefonů, v portfoliu tohoto výrobce nicméně nalezneme také notebooky. A ten nejnovější, který si odbyl premiéru v Barceloně na veletrhu MWC, má jednu zajímavou přednost – s mobilem se dovede propojit i bez kabelu.

Foto: archív výrobce

MateBook X Pro

Článek

Novinka zvaná MateBook X Pro se vzhledem až nápadně podobá MacBooku od společnosti Apple. Má velmi tenkou konstrukci, která je kvůli vyšší odolnosti vyrobena z kovové slitiny.

Proti loňské generaci se tento notebook dočkal řady vylepšení, především co se výkonu týče. Stroj pohání osmá generace čipů od Intelu, konkrétně mohou uživatelé volit mezi procesory Core i5 nebo Core i7. Dále má stroj k dispozici 16 GB operační paměti, 1TB úložiště a grafickou kartu Nvidia MX250 – ta se hodí spíše na práci než hraní her, ale výkon je proti integrovaným grafickým čipům jednoznačně vyšší.

Foto: archív výrobce

MateBook X Pro

Jedním z největších lákadel tohoto stroje je pravděpodobně technologie zvaná Share OneHop, která spolupracuje s aplikací Huawei PC Manager. Díky tomu je možné sdílet mezi různými zařízeními data pouhým přiložením přístrojů k sobě – prostřednictvím standardu NFC. V praxi tak bude stačit mobil přiložit k notebooku a automaticky se začnou přenášet nafocené snímky, a to rychlostí až 30 MB/s.

Displej má úhlopříčku 13,9 palce a rozlišení 3000 x 2000 obrazových bodů. Vyzdvihnout si zaslouží velmi tenké rámečky okolo něj, v praxi tak obrazovka zabírá 91 procent celé plochy.

Na pultech obchodů by se měl MateBook X Pro objevit v druhé polovině března, počítá se s cenou okolo 45 tisíc korun v případě výkonnější varianty. Ta základní bude o pár tisíc levnější.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám