Hlavní obsah

Microsoft v tichosti stáhl z prodeje chytrý náramek Band

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kuloárech se o tom šeptalo již delší dobu, společnost Microsoft to však nepřímo potvrdila již nyní. Nositelná elektronika byla pro amerického počítačového giganta slepou uličkou. Vedení podniku se proto rozhodlo stáhnout z nabídky chytrý náramek Band.

Foto: archív výrobce

Chytrý náramek Band 2

Článek

Ještě v minulém týdnu bylo možné v oficiálním internetovém obchodu Microsoftu, který je dostupný pouze v zahraničí, zakoupit náramky z rodiny Band. V uplynulých dnech je však americký softwarový gigant v tichosti stáhl z prodeje.

Proč se tak stalo, zatím zástupci podniku oficiálně nepotvrdili. O tom, že budoucnost chytrého náramku Band je nejistá, nicméně Novinky.cz informovaly již v polovině září. [celá zpráva]

Vývojáři skončili

I když by se mohlo zdát, že si Microsoft tímto krokem dělá prostor pro to, aby mohl uvést Band 3, realita patrně bude úplně jiná. Podle serveru ZDNet již totiž byla rozpuštěna skupina vývojářů, kteří na trojce pracovali.

Foto: archív výrobce

Chytrý náramek Band 2

Abychom byli přesnější – vývojáři se na chytrém náramku snažili zprovoznit derivát operačního systému Windows 10. Microsoft si totiž zakládá na tom, že jeho nejnovější desítky budou schopné fungovat na počítačích a noteboocích, ale také prakticky na jakékoliv další elektronice – chytré náramky a hodinky nevyjímaje.

A když nemůže na náramku Band fungovat operační systém Windows 10, nedává patrně americkému softwarovému gigantu žádný smysl pracovat na nové verzi.

Na pultech obchodů byla první generace chytrého náramku dostupná už od roku 2014, vloni se pak do prodeje dostala druhá verze. Právě ta byla z internetového obchodu amerického softwarového gigantu stažena. V tuzemských obchodech je nicméně druhá generace ještě k dostání. Ceny startují na 5565 Kč.

Brýle pro rozšířenou realitu

Nositelnou elektroniku ale Microsoft úplně zcela nezavrhuje. V plném proudu jsou práce na brýlích HoloLens, které by měly uživatele vtáhnout do světa rozšířené reality.

Jejich přední část je průhledná jako opravdové brýle. Když je má uživatel na sobě, vidí skutečné objekty před sebou. V rohu u každého oka se však ukrývá speciální kamera, která dokáže promítat obraz na hledí v reálném čase.

BEZ KOMENTÁŘE: Headset pro rozšířenou realitu Microsoft HoloLens v akciVideo: Microsoft

V praxi to pak vypadá tak, jako by skutečně byl před vámi vytvořen virtuální předmět. Vše se ale odehrává pouze v náhlavní sadě. HoloLens přitom nemá najít uplatnění pouze u her, ale také u celé řady aplikací.

Už nyní je k dispozici například program Skype. U něj se volající zobrazí na virtuálním displeji před vámi, a je jedno, jestli zrovna cestujete hromadnou dopravou nebo sedíte doma na gauči. Nabídka aplikací by se měla postupem času rozrůstat.

Kdy přesně se ale holografické brýle objeví na trhu a za jakou cenu, zástupci Microsoftu zatím neprozradili.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám