Hlavní obsah

Levný notebook od Xiaomi vypadá jako MacBook od Applu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kuloárech se již nějakou dobu šeptá o tom, že se společnost Xiaomi chystá uvést na trh svůj první notebook. Server Gizmo China nyní zveřejnil první fotografii chystané novinky. Ta jasně ukazuje, že se čínský výrobce vzhledem novinky inspiroval u konkurenční společnosti Apple.

Foto: www.gizmochina.com

Takto by měl vypadat první notebook od společnosti Xiaomi.

Článek

Nový laptop od společnosti Xiaomi je podle uniklé fotografie prakticky celý vyroben z kovové slitiny. Na první pohled zaujme zaoblenými rohy a svítícím logem na víku displeje.

Zběhlejší čtenáři již patrně tuší, že přesně na takový design láká také společnost Apple u svého MacBooku Pro.

Foto: Apple

Nový MacBook Pro

Foto: Apple

Nový MacBook Pro vychází z třetí generace počítačového tabletu iPad

Pokud laptop s takovýmto vzhledem Xiaomi skutečně uvede, pustí se patrně na velmi tenký led. Lze očekávat, že americký softwarový gigant na to zareaguje žalobou, podobně jako to již dříve udělal u jihokorejského Samsungu – tehdy si zástupci Applu stěžovali, že tablety od Samsungu příliš kopírují vzhled iPadu.

Nad výbavou visí otazník

O hardwarových parametrech novinky se toho zatím moc neví. Stroj od Xiaomi by nicméně měl být podle dříve uniklých informací vybaven 12,5- nebo 13,3palcovou obrazovkou. Pracovat bude pod operačním systémem Windows 10.

Lze ale předpokládat, že výrobce se bude snažit uživatele nalákat na zajímavý poměr cena/výkon – podobně jako to dělá u chytrých telefonů. Jasno by mělo být už během pár týdnů, neboť novinka si odbyde premiéru během ledna.

O tom, že Xiaomi pracuje na vlastním notebooku, se spekuluje už několik měsíců. Doposud to však zástupci čínského výrobce oficiálně nepotvrdili. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám