Hlavní obsah

Xiaomi ukáže svůj první notebook během léta

Novinky, ort

Společnost Xiaomi se proslavila především svými chytrými telefony. Už letos v létě se však chystá začít konkurovat i výrobcům počítačů – ukáže totiž svůj první notebook. Upozornil na to server Gizmo China.

Foto: Profimedia.cz

Šéf společnosti Xiaomi Lei Jun

Článek

O tom, že Xiaomi pracuje na vlastním notebooku, se spekuluje už několik měsíců. Doposud to však zástupci čínského výrobce oficiálně nepotvrdili. Podle serveru Gizmo China je i přesto premiéra na spadnutí, odehrát by se měla během července nebo srpna.

Nový laptop bude lákat na kovovou konstrukci, údajně podobnou, jako má konkurenční MacBook Air. Zároveň nabídne kompaktnější rozměry, svým vzezřením bude připomínat tolik populární ultrabooky. Měl by být vybaven 12,5- nebo 13,3palcovou obrazovkou.

Foto: Apple

Nový MacBook Air

Otazník zatím visí nad použitým operačním systémem. První spekulace hovořily totiž o tom, že novinka bude pracovat pod Linuxem. Nově však zahraniční zdroje uvádějí jako platformu Windows 10.

Výrobce se patrně přiklonil k operačnímu systému od Microsoftu ve světle nedávných událostí. Oba podniky totiž podepsaly dohodu o sdílení patentů. [celá zpráva]

Nad přesnou hardwarovou výbavou novinky zatím visí otazník. Lze ale předpokládat, že výrobce se bude snažit uživatele nalákat na zajímavý poměr cena/výkon – podobně jako to dělá u chytrých telefonů.

Tablet se povedl

Že umí společnost Xiaomi vyrábět i něco jiného, než jsou chytré telefony, se jasně ukázalo už v loňském roce. Tehdy výrobce uvedl na trh svůj první tablet. Správně, tento stroj opět lákal zákazníky špičkovým poměrem cena/výkon.

I přes cenovku, která se v době uvedení na trh pohybovala okolo deseti tisíc korun, patřil Xiaomi Mi Pad k nejvýkonnějším tabletům na trhu a směle se mohl měřit s konkurencí od společnosti Apple. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám