Hlavní obsah

Letos se s novým smartphonem Galaxy Note nepočítá

Novinky, Ondřej Husák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung, podobně jako někteří další výrobci, nabízí několik posledních let dvě řady vrcholných smartphonů. Čerstvě uniklá mapa modelů, které by se měly ukázat v letošním roce, však jasně dokládá, že tentokrát se nástupce modelu Galaxy Note20 nedočkáme.

Smartphony řady Galaxy Note20 naživoVideo: Novinky

 
Článek

Tablet Galaxy Tab S7 Lite či nový smartphone Galaxy S21 FE – to jsou jen některé novinky, na které se můžeme podle uniklé mapy těšit. Zveřejnil ji server Voice.com.

Z uniklých dat je nicméně patrné, že s premiérou modelu Galaxy Note se letos nepočítá. V podstatě se tak potvrzují dřívější spekulace o tom, že jihokorejský elektronický gigant počítá do budoucna jen z jednou řadou prémiových telefonů. V minulosti přitom byly vždy dvě – Galaxy Note a Galaxy S. A obě byly tím nejlepším z dílny Samsungu.

Samsungu se daří i v době koronaviru, zájem o mobily je rekordní

Mobil

Modely řady S se představovaly vždy na jaře a byly to špičkové přístroje pro nejnáročnější uživatele. Telefony z řady Galaxy Note pak měly premiéru v srpnu, a kromě extrémně výkonného hardwaru lákaly také na citelně větší obrazovky.

Právě to ale představuje podle všeho největší problém. V poslední době se totiž dotykové plochy u smartphonů neustále zvětšují a tím logicky klesá počet rozdílů mezi řadou Galaxy S a Galaxy Note. Například u aktuálně nabízených dvacítek tak největší rozdíl představuje integrace dotykového pera, kterou se chlubí model Galaxy Note20.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Bloger Evan Blass, který stojí za twitterovým účtem @evleaks a který často přináší zákulisní informace z mobilního trhu, avizoval již předloni, že se v jihokorejském podniku vedou bouřlivé diskuse o tom, zda politiku firmy nezměnit a nenabízet pouze jednu špičkovou řadu telefonů.

Pokud se to skutečně stane, v letošním roce se žádného modelu Galaxy Note 21 nedočkáme. Telefony řady Galaxy S21 si přitom premiéru odbyly již zkraje letošního roku.

Představení smartphonu Samsung Galaxy S21 UltraVideo: Novinky

Řadu Galaxy Note20 tvoří v současnosti také dva různé modely. Základem nabídky je menší Galaxy Note20, to nejlepší na trhu pak představuje model Galaxy Note20 Ultra.

První zmiňovaný má 6,7palcový displej s rozlišením 2400 x 1080 obrazových bodů, druhý pak 6,9palcovou dotykovou plochu s 3088 x 1440 pixely. Větší bratříček mimochodem nabídne rychlou obnovovací frekvenci 120 Hz, což ocení především hráči.

Po nejlepších telefonech od Samsungu se jen zaprášilo

Mobil

Akumulátor u většího modelu nabízí kapacitu 4500 mAh, u menšího pak 4300 mAh. Telefony navíc podporují systém rychlého dobíjení – za pouhou půlhodinu se baterie nabije na 50 procent maximální kapacity. V obou případech se v útrobách zařízení ukrývá speciální stylus S Pen.

Vysoké pracovní tempo obou telefonů určuje osmijádrový procesor taktovaný až na 2,7 GHz, který má k dispozici 8 GB operační paměti, respektive až 12 GB v případě modelu Ultra. Kapacita úložného prostoru je podle modelu 256 nebo 512 GB.

Galaxy Note20 stojí v obchodech 24 999 Kč, větší a vybavenější verze Galaxy Note20 ultra 5G pak vyjde na 34 499 Kč. Na obě varianty přitom Samsung nyní nabízí cashback 5000 Kč.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám