Hlavní obsah

Letos se s novým smartphonem Galaxy Note nepočítá

Novinky, Ondřej Husák

Společnost Samsung, podobně jako někteří další výrobci, nabízí několik posledních let dvě řady vrcholných smartphonů. Čerstvě uniklá mapa modelů, které by se měly ukázat v letošním roce, však jasně dokládá, že tentokrát se nástupce modelu Galaxy Note20 nedočkáme.

Smartphony řady Galaxy Note20 naživoVideo: Novinky

 
Článek

Tablet Galaxy Tab S7 Lite či nový smartphone Galaxy S21 FE – to jsou jen některé novinky, na které se můžeme podle uniklé mapy těšit. Zveřejnil ji server Voice.com.

Z uniklých dat je nicméně patrné, že s premiérou modelu Galaxy Note se letos nepočítá. V podstatě se tak potvrzují dřívější spekulace o tom, že jihokorejský elektronický gigant počítá do budoucna jen z jednou řadou prémiových telefonů. V minulosti přitom byly vždy dvě – Galaxy Note a Galaxy S. A obě byly tím nejlepším z dílny Samsungu.

Samsungu se daří i v době koronaviru, zájem o mobily je rekordní

Mobil

Modely řady S se představovaly vždy na jaře a byly to špičkové přístroje pro nejnáročnější uživatele. Telefony z řady Galaxy Note pak měly premiéru v srpnu, a kromě extrémně výkonného hardwaru lákaly také na citelně větší obrazovky.

Právě to ale představuje podle všeho největší problém. V poslední době se totiž dotykové plochy u smartphonů neustále zvětšují a tím logicky klesá počet rozdílů mezi řadou Galaxy S a Galaxy Note. Například u aktuálně nabízených dvacítek tak největší rozdíl představuje integrace dotykového pera, kterou se chlubí model Galaxy Note20.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Bloger Evan Blass, který stojí za twitterovým účtem @evleaks a který často přináší zákulisní informace z mobilního trhu, avizoval již předloni, že se v jihokorejském podniku vedou bouřlivé diskuse o tom, zda politiku firmy nezměnit a nenabízet pouze jednu špičkovou řadu telefonů.

Pokud se to skutečně stane, v letošním roce se žádného modelu Galaxy Note 21 nedočkáme. Telefony řady Galaxy S21 si přitom premiéru odbyly již zkraje letošního roku.

Představení smartphonu Samsung Galaxy S21 UltraVideo: Novinky

Řadu Galaxy Note20 tvoří v současnosti také dva různé modely. Základem nabídky je menší Galaxy Note20, to nejlepší na trhu pak představuje model Galaxy Note20 Ultra.

První zmiňovaný má 6,7palcový displej s rozlišením 2400 x 1080 obrazových bodů, druhý pak 6,9palcovou dotykovou plochu s 3088 x 1440 pixely. Větší bratříček mimochodem nabídne rychlou obnovovací frekvenci 120 Hz, což ocení především hráči.

Po nejlepších telefonech od Samsungu se jen zaprášilo

Mobil

Akumulátor u většího modelu nabízí kapacitu 4500 mAh, u menšího pak 4300 mAh. Telefony navíc podporují systém rychlého dobíjení – za pouhou půlhodinu se baterie nabije na 50 procent maximální kapacity. V obou případech se v útrobách zařízení ukrývá speciální stylus S Pen.

Vysoké pracovní tempo obou telefonů určuje osmijádrový procesor taktovaný až na 2,7 GHz, který má k dispozici 8 GB operační paměti, respektive až 12 GB v případě modelu Ultra. Kapacita úložného prostoru je podle modelu 256 nebo 512 GB.

Galaxy Note20 stojí v obchodech 24 999 Kč, větší a vybavenější verze Galaxy Note20 ultra 5G pak vyjde na 34 499 Kč. Na obě varianty přitom Samsung nyní nabízí cashback 5000 Kč.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám