Hlavní obsah

Lenovo dál kraluje trhu s počítači. Zisk roste i v době koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínská společnost Lenovo Group, která je největším výrobcem osobních počítačů na světě, zvýšila ve druhém finančním čtvrtletí čistý zisk o 53 procent na 310 milionů dolarů (7,2 miliardy Kč). Firma v úterý také uvedla, že nadále těží z rozmachu práce z domova, který je důsledkem pandemie nemoci covid-19.

Foto: archív výrobce

Notebook od Lenova (ilustrační foto).

Článek

Zisk výrazně překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali v průměru na 224 milionů dolarů. Tržby se ve druhém finančním čtvrtletí, které skončilo v září, zvýšily o sedm procent na 14,5 miliardy dolarů (téměř 337 miliard Kč).

Prodej počítačů kvůli pandemii vzrostl nejvíce za deset let

Hardware

Výzkumná společnost IDC minulý měsíc uvedla, že celosvětový prodej osobních počítačů se ve třetím kalendářním čtvrtletí meziročně zvýšil o 14,6 procenta na 81,3 milionu, a to díky poptávce vyvolané školní výukou a prací z domova.

Společnost Lenovo byla v minulém čtvrtletí podle údajů firmy Gartner jedničkou na trhu s podílem 23,7 procenta. Druhé místo obsadil americký konkurent HP, za kterým následoval rival Dell.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Zájem o notebooky stoupl až o polovinu

Zájem o notebooky je v současnosti o 40 procent až polovinu vyšší než loni. Objevují se výpadky v dodávkách. Může za to zvýšená poptávka firem i domácností...

Applu klesl zisk, iPhony tolik netáhly

Čistý zisk americké technologické společnosti Apple ve čtvrtém finančním čtvrtletí klesl o více než sedm procent na 12,673 miliardy dolarů (zhruba 297 miliard...

Výběr článků

Načítám