Hlavní obsah

iPad Mini přijde v říjnu a bude stát pět tisíc, potvrdil další zdroj

Novinky, mif

Už od poloviny března kolují internetem spekulace o tom, že Apple chystá na letošní rok menší verzi svého počítačového tabletu iPad. Po serveru Kit Guru, jehož zdroje existenci zajímavé novinky potvrdily, přichází s dalšími informacemi web iMore. Podle něj bude iPad Mini odhalen už v říjnu a krátce nato se začne prodávat za sumu okolo 5000 Kč.

Foto: Reuters

iPad 3

Článek

„Sedmipalcový iPad Apple ukáže v říjnu, společně s novým iPhonem. Podle našich zdrojů navíc bude cena novinky nastavena agresivně nízko, stejně jako to Apple udělal se svým MP3 přehrávačem v roce 2004 – nenechá naprosto žádný prostor pro konkurenci,“ prozradil šéfredaktor serveru iMore René Ritchie.

Jak je již zvykem, zástupci Applu informace o uvedení iPadu Mini nijak nekomentovali. Zdroje serveru iMore nicméně působí poměrně věrohodně, protože přípravy malého jablečného tabletu už v březnu nepřímo potvrdila společnost Samsung, když pojednávala o finanční bilanci firmy.

„Očekává se, že smlouva vzroste do konce tohoto roku na 11 miliard USD (207,5 miliard Kč, pozn. red.), a to díky plánům Applu na uvedení menšího iPadu, který bude pravděpodobně s 7,85palcovým displejem,“ prozradil tehdy serveru DailyMail zdroj přímo z managementu jihokorejského elektronického giganta.

Bývalý šéf a jeden ze spoluzakladatelů Applu Steven Jobs vždy tablety s menší úhlopříčkou odmítal. Podle některých analytiků ale jablečný výrobce nemá s ohledem na stále úspěšnější konkurenci na výběr. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám