Hlavní obsah

Hybridní ultrabook od Lenova prošel dietou

Novinky, mif

Hybrid Yoga, který spojuje výhody ultrabooku a tabletu, je na trhu již více než rok. Společnost Lenovo se jej nyní rozhodla omladit a výkonné součástky 13palcového stroje vtěsnala do 11palcových rozměrů. Novinka tak vypadá, jako by prošla dietou.

Foto: Lenovo

Yoga 11S (2013)

Článek

Na první pohled se Lenovo Yoga 11S nijak neliší od obyčejných přenosných počítačů, nechybí jí tradiční klávesnice s rozložením QWERTY pro pohodlné psaní a touchpad nahrazující funkce myši. V tablet se Yoga promění ve chvíli, kdy displej prohnete až pod klávesnici. Ta pak začne sloužit výhradně jako podstavec monitoru.

Foto: Lenovo

Yoga 11S

Zařízení se v takovémto stavu ovládá výhradně prostřednictvím dotykového IPS panelu s rozlišením 1366 x 768 bodů. Loňský 13palcový model přitom nabídl větší pracovní plochu (1600 x 900 pixelů).

V ostatních parametrech se novinka nijak výrazně neliší od loňského předchůdce. Volit je možné mezi procesory Intel Core i3, i5 nebo i7. Dále je k dispozici integrovaný grafický čip Intel HD a až 512GB SSD jednotka. Vše běží pod operačním systémem Windows 8.

Foto: Lenovo

Yoga 11S

Doporučenou prodejní cenu novinky výrobce stanovil na 15 000 Kč bez DPH, na pultech tuzemských obchodů by se měla objevit už v průběhu června.

Yogu s 11,6palcovým displejem nabízela společnost Lenovo už loni, tento model byl však místo plnohodnotného počítače tabletem. Postaven byl na mobilní platformě nVidia Tegra 3 a nabízel pouze osekaný systém Windows RT. [celá zpráva]

Foto: Lenovo

Lenovo Yoga

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám