Hlavní obsah

Fitbit stahuje 1,7 milionu chytrých hodinek. Kvůli hrozbě přehřátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká společnost Fitbit stahuje zhruba 1,7 milionu chytrých hodinek Ionic kvůli hrozbě přehřátí baterie, jež může způsobit popáleniny. Informovala o tom americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC). Zhruba milion těchto hodinek se podle CPSC prodal ve Spojených státech a téměř 700 000 v zahraničí, píše server CNBC.

Foto: mif, Novinky

Fitbit Ionic

Článek

Komise vyzvala spotřebitele, aby hodinky Ionic okamžitě přestali používat a kontaktovali firmu Fitbit. Ta by jim po odevzdání hodinek měla vrátit kupní cenu a poskytnout slevu na jiné zboží. Hodinky Ionic umožňují například sledování pohybové aktivity či srdečního tepu. Společnost Fitbit jejich výrobu již v roce 2020 ukončila, napsala agentura Reuters.

Chytré hodinky Fitbit Ionic v testu: trenér na zápěstí

Testy

Podle CPSC společnost Fitbit obdržela zprávy o minimálně 115 případech přehřátí hodinek v USA a o dalších 59 případech v zahraničí. Firma upozornila, že tyto případy odpovídají pouze zlomku celkového počtu prodaných hodinek. "Tyto incidenty jsou velmi vzácné. Dobrovolné svolání se nevztahuje na ostatní hodinky firmy," uvedla.

Majitelem společnosti Fitbit je americký internetový gigant Google. Ten se v roce 2019 dohodl na převzetí Fitbitu za 2,1 miliardy dolarů, aby tak posílil svou pozici na trhu s nositelnou elektronikou. Transakci dokončil v loňském roce.

Foto: archív výrobce

Fitbit Ionic

Reklama

Související články

Lákadla moderních chytrých hodinek

Chytré hodinky jsou rok od roku populárnější. Největší zájem o ně přitom bývá právě během letních měsíců, kdy můžeme naplno sportovat venku. Nejnovější modely...

Výběr článků

Načítám