Hlavní obsah

Do kapsy i na cesty. Slavný Game Boy opět ožije

Novinky, rim

Game Boy byl v devadesátých letech naprostým fenoménem, který učaroval milionům hráčů prakticky po celém světě. Oživit zašlou slávu této kapesní konzole, která se již dávno neprodává, se nyní bude snažit společnost Analogue s vlastní reinkarnací zvanou jednoduše Pocket. Nenechte se ale zmást názvem, novinka poslouží nejen při hraní na cestách, ale také doma u televizorů.

Foto: archív výrobce

Analogue Pocket

Článek

Kapesní handheld zvaný Pocket originální Game Boy připomíná jen vzdáleně, a to především rozmístěním ovládacích prvků a kompaktní konstrukcí. Výrobce nicméně propůjčil této novince černý design.

Nová konzole bude kompatibilní v první řadě s kazetami GBC a GBA, zároveň však dovede obsloužit hry pro Atari Lynx, Sega Game Gear a Neo Geo Pocket Color. Do kapsy si tak fanoušci herních pecek minulého století budou moci zabalit bez nadsázky celou svou sbírku.

Malá kapesní konzole nabídne oslnivý výkon

Hardware
Foto: archív výrobce

Analogue Pocket

Hrát bude možné na 3,5palcovém barevném displeji s rozlišením 1600 x 1440 pixelů. Tlačítka jsou rozmístěna po vzoru Game Boye a bude je možné přemapovat. Ve výbavě nebude chybět slot na paměťové karty typu SD či sluchátkový výstup jack 3,5 mm. Vestavěný akumulátor se bude nabíjet prostřednictvím portu USB-C.

Jak jsme zmínili již výše, Analogue Pocket půjde využít také u klasických televizorů a monitorů. Přikoupit totiž půjde speciální dokovací stanice, která bude vybavena HDMI konektorem a dvojicí USB portů pro připojení gamepadů. Ty mimochodem půjde připojit i bezdrátově pomocí standardu Bluetooth.

Se zahájením prodeje se však počítá až v průběhu příštího roku. Případné zájemce novinka vyjde na 199 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 4500 Kč.

Foto: archív výrobce

Analogue Pocket

Reklama

Související články

Černá díra zmizela. Fortnite je opět on-line

Dlouhé čekání, kdy desítky milionů hráčů nevěděly, co se bude dít s jejich oblíbenou hrou Fortnite, je u konce. Tvůrci ze studia Epic Games v úterý odpoledne...

Výběr článků

Načítám