Hlavní obsah

Co bude umět levný Xbox Series S

Novinky, huj

Společnost Microsoft se minulý týden pochlubila levnou herní konzolí Xbox Series S, která doprovodí letos před Vánocemi na pulty obchodů vrcholné provedení Series X. Místo kompletního představení ale americký podnik pouštěl informace hráčům postupně. Co všechno tedy o chystané cenově dostupné konzoli již víme?

Představení levné konzole Xbox Series SVideo: archív výrobce

 
Článek

Levnější Xbox Series S vychází designově ze stejného konceptu jako jeho bratříček. Místo černé barvy ale výrobce vsadil na bílou, černý je pouze kruhový větrací otvor na boku. Ve srovnání s Xkem je také novinka daleko kompaktnější – je užší a zároveň také nižší.

Jaké konkrétní součástky se budou ukrývat pod plastovými kryty, je zatím otázkou. Výrobce se pouze nechal slyšet, že levnější novinka nabídne rychlou SSD jednotku s kapacitou 512 GB. Grafické jádro bude podporovat ray tracing, tedy věrnější grafiku. Konzole bude schopna přirozeněji vykreslovat stíny, světla a odlesky.

Foto: archív výrobce

Xbox Series S

Výkonu by Xbox Series S měl mít dostatek na hraní v rozlišení 1440p, a to až při 120 snímcích za sekundu. Stejně tak bude konzole nabízet dostatek systémových prostředků pro převod her z Full HD na rozlišení 4K (upscaling). Na plnohodnotné hraní ve 4K však bude stavěna spíše konzole Series X.

Obě novinky se na pultech tuzemských obchodů objeví 10. listopadu, předobjednávky odstartují již 22. září. Očekává se, že stejně jako u předchozích generací bude poptávka převyšovat nabídku. Kdo si tedy bude chtít dopřát konzoli pod vánoční stromeček, neměl by s objednávkou otálet.

Radost byla předčasná. Nejvýkonnější Xbox bude nakonec dražší

Hry a herní systémy

Příjemným překvapením je především cena vlajkové lodi Xbox Series X. Za tu případní zájemci zaplatí podle oficiálních informací českého zastoupení 13 499 Kč. Levnější verze Xbox Series S bude stát 7999 Kč.

Na více informací si budeme muset ještě počkat. „Těšíme se, až s vámi budeme moci sdílet další informace. Brzy. Slibujeme,“ doplnili zástupci Microsoftu.

Nový Xbox Series X se začne prodávat před VánocemiVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Všechna tajemství PlayStationu 5 prozrazena

V posledních měsících se na internetu objevilo mnoho úniků o chystaném PlayStationu 5. Spekulacím nyní udělala přítrž společnost Sony, neboť zveřejnila o nové...

Výběr článků

Načítám