Hlavní obsah

Čipová krize pokračuje. Konzole Switch OLED bude chybět i příští rok

Jedním z hlavních lákadel společnosti Nintendo před Vánocemi byla konzole Switch OLED. Kvůli nedostatku čipů však byla poptávka výrazně vyšší než nabídka – prakticky všechny nové modely byly rozebrány v rámci předobjednávky. A na lepší časy se zatím neblýská.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Článek

Někteří tuzemští prodejci sice slibují, že další várky konzolí dorazí na přelomu ledna a února, kolik lidí ale stále čeká na nedodané objednávky, však již neupřesňují.

Prezident společnosti Nintendo Shuntaro Furukawa navíc prohlásil, že budoucnost příliš růžová není a že konzolí bude kvůli nedostatku čipů stále poskrovnu. „Záleží na poptávce… Ale jak jsme se obávali, nebudeme schopni vyrobit tolik konzolí, kolik bychom si přáli,“ uvedl Furukawa v rozhovoru s japonským deníkem Kyoto Shimbun.

Zájem o konzole Switch je před Vánocemi obrovský

Hry a herní systémy

Switch OLED je beznadějně vyprodaný

Původní Switch se začal v Česku prodávat v březnu 2017, v září 2019 se pak ukázal odlehčený Switch Lite určený především pro hraní na cestách. Letos před Vánocemi pak Nintendo uvedlo do prodeje vylepšený Switch OLED, oba původní modely ale zůstaly v prodeji i nadále.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Případní zájemci za Switch OLED zaplatí 7890 Kč. Výrobce tedy nastavil cenu novinky na úplně stejnou sumu jako v případě původního switche. Ten díky příchodu novinky se slůvkem OLED v názvu zlevnil o tisícovku na 6500 Kč. Verze Lite vyjde na 4790 Kč.

Patrně největším vylepšením u nového switche je přítomnost OLED displeje, což koneckonců naznačuje už samotný název. Ten by měl nabídnout věrnější barevné podání, výrazně lepší kontrast a v neposlední řadě i větší velikost. Původní switch měl totiž pouze 6,2palcovou obrazovku.

Foto: archív výrobce

Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch (první generace)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám