Hlavní obsah

Chytrá krabička promění mobil ve středobod obývacího pokoje

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled nenápadná krabička s jedním vyčuhujícím kabelem a několika konektory je ve skutečnosti sofistikované zařízení, které dokáže chytrý telefon proměnit ve středobod obývacího pokoje. Novinka zvaná SlimPort Nano Consol navíc bude lákat velmi příznivou cenou.

BEZ KOMENTÁŘE: Zařízení SlimPort Nano Console v akci

 
Článek

Nová konzole od společnosti Analogix funguje v podstatě jako jednoduchý převodník. Ke kompaktní krabičce, která slouží zároveň jako podstavec, se připojí prostřednictvím microUSB kabelu chytrý telefon. Z druhé strany pak vedou dva kabely do televizoru – USB a HDMI.

Prostřednictvím standardu USB se smartphone dobíjí a přes HDMI kabel posílá do televizoru obrazový signál. Na TV jde pak vidět přesně totéž jako na malém displeji mobilu.

Foto: archív výrobce

SlimPort Nano Console

Prostřednictvím této netradiční dokovací stanice je tak možné na daleko větší obrazovce hrát hry, brouzdat na internetu, pouštět prezentace či streamovat multimediální obsah. Součástí balení je i speciální dálkový ovladač, kterým je možné ovládat mobil na dálku prostřednictvím technologie bluetooth.

Ke smartphonu je ale možné připojit klidně i plnohodnotnou klávesnici a myš. V takovém případě pak celý systém může snadno fungovat v podstatě jako jednoduchý počítač.

V prodeji příští rok

Zařízení SlimPort Nano Console od společnosti Analogix je zatím pouhým prototypem. Výrobce se však netají tím, že by jej chtěl uvést do prodeje už zpočátku příštího roku. Ve finále se počítá i s podporou počítačových tabletů a také jiných operačních systémů – aktuálně totiž zařízení pracuje pouze s platformou Android.

Na rozjetí masové výroby nyní vybírá finance prostřednictvím serveru Indiegogo. Každý, kdo přispěje částkou alespoň 34 dolarů (840 Kč), dostane příští rok vlastní konzoli.

Otázkou je, jak moc velké uplatnění novinka v praxi nalezne. Výrobci chytrých telefonů i televizorů podobnou funkcionalitu už nějakou dobu nabízejí. Zrcadlení obsahu smartphonu na TV však vždy probíhá prostřednictvím bezdrátových standardů, tedy bez použití kabelů. SlimPort Nano Console tak najde uplatnění především u starších zařízení, která podobné vychytávky nemají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám