Hlavní obsah

CES 2020: Na světě je první notebook s ohebným displejem. Nahradí i tablet

Novinky, mif
Las Vegas

Unikátní hybrid mezi klasickým notebookem a tabletem představila na veletrhu CES v americkém Las Vegas společnost Lenovo. Využívá jako první stroj tohoto druhu ohebnou obrazovku, díky které se dá při přenášení jednoduše složit. Prodej bude zahájen v polovině roku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ohýbací laptop ThinkPad X1 Fold od společnosti LenovoVideo: AP

 
Článek

Ohebné displeje byly doposud výsadou především chytrých telefonů, stále častěji se ale podle všeho s nimi budeme setkávat také u jiné elektroniky – například u notebooků, jak ukazuje model ThinkPad X1 Fold.

V zavřeném stavu se přístroj prakticky neliší od běžného kompaktního notebooku. Když jej ale rozevřete, nenaleznete zde žádnou klávesnici, ale pouze 13,3palcový OLED displej s rozlišením 2048 x 1536 obrazových bodů. Ten zakrývá prakticky celou rozevřenou stranu.

Foto: mif, Novinky

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Foto: mif, Novinky

Notebook poslouží také jako tablet

Zařízení tedy po rozložení můžete používat jako klasický tablet. Zároveň jej však můžete nechat nakloněný jako u klasického laptopu a psát na virtuální klávesnici, která je nedílnou součástí operačního systému Windows 10.

Pokud vám dotyková plocha nevyhovuje a máte raději klasické klávesy, můžete na spodní část nacvaknout extrémně tenkou externí klávesnici. Pak je už tato novinka k nerozeznání od klasického notebooku. Mimochodem displej lze zaklopit i ve chvíli, kdy máte na základně položenou zmiňovanou klávesnici.

CES 2020: Hráči mají novou modlu, odhalen byl nejrychlejší monitor

Hardware

ThinkPad X1 Fold by se měl nabízet v různých hardwarových konfiguracích, přičemž jeho srdcem bude vždy procesor Intel Core – jeho přesná verze však nebyla v Las Vegas upřesněna. Jisté je nicméně to, že stroj bude mít k dispozici až 8 GB operační paměti a až 1TB SSD jednotku.

Zástupci společnosti Lenovo na akci také přislíbili, že později vydají vylepšenou variantu s podporou 5G. Základní verze bez podpory rychlých mobilních sítí by se na pultech obchodů měla objevit zhruba v polovině roku.

Cena unikátního hybridu by měla startovat na hranici okolo 65 tisíc korun.

Foto: mif, Novinky

Novinka s nasazenou klávesnicí

Foto: mif, Novinky

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám