Hlavní obsah

CES 2020: Jakýkoliv mobil se může snadno proměnit v herní konzoli

Novinky, mif
Las Vegas

Popularita hraní na chytrých telefonech rok od roku stoupá. Tomuto trendu jde naproti společnost Razer, která v Las Vegas na veletrhu CES ukázala velmi zajímavý ovladač zvaný Kishi. S ním je možné proměnit jakýkoliv mobil v nefalšovanou konzoli.

Foto: mif, Novinky

Ovladadč Razer Kishi

Článek

Výkon smartphonu sice Razer Kishi nezvýší, ale výrazně zlepší ergonomii během hraní. Místo dotykové obrazovky totiž budete moci používat klasické ovládací prvky, které jsou typické pro herní handheldy.

Ovladač jednoduše přicvaknete na mobil, jako kdybyste jej dávali do stojánku v autě. Po stranách díky tomu získáte úplně nové ovládací prvky. Konkrétně dvě analogové páčky, směrový kříž, čtyři ovládací tlačítka, tři navigační klávesy a v neposlední řadě také páry trigerů a bumperů po vzoru klasických televizních konzolí.

CES 2020: Okopírovali slavnou herní konzoli. A dobře udělali

Hardware
Foto: mif, Novinky

Ovladadč Razer Kishi

Díky těmto vychytávkám je hraní daleko rychlejší a přesnější, což přijde vhod především v nejrůznějších on-line kláních, kde o úspěchu či neúspěchu rozhodují bez nadsázky sekundy. Když dohrajete, jednoduše ovladač sundáte a máte opět kompaktní mobil.

Razer Kishi nemá vlastní baterii, napájí se přímo z chytrého telefonu, ke kterému se připojí prostřednictvím kabelu s koncovkami USB či lightning. Jak je z řádků výše patrné, podporovány jsou tedy nejen smartphony s Androidem, ale také iPhony.

Kdy a za jakou cenu se šikovný ovladač pro chytré telefony objeví na pultech obchodů, zatím není jasné.

Foto: mif, Novinky

Ovladadč Razer Kishi

Foto: mif, Novinky

Ovladadč Razer Kishi

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám