Hlavní obsah

CES 2020: Budoucnost patří rolovacím televizorům. Stočí se jako list papíru

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Společnost Sharp bude dalším výrobcem, který se bude snažit na trhu zaujmout rolovacím televizorem, který se v případě nepoužívání sroluje do podstavce podobně jako list papíru. Novinka byla k vidění na veletrhu CES v americkém Las Vegas, nicméně již před časem podobnou novinku prezentovala také společnost LG. Právě to ale nasvědčuje tomu, že budoucnost patří rolovacím TV.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První rolovací televizor od společnosti SharpVideo: AP

 
Článek

Nový televizor od společnosti Sharp je velmi kompaktní. OLED panel totiž nabízí úhlopříčku pouze 30 palců, což je zhruba 76 centimetrů. Na takto malé obrazové ploše nicméně nabízí velmi vysoké rozlišení, konkrétně jde o standard 4K.

Právě velikost obrazovky je největším rozdílem v porovnání s konkurenčním modelem LG Signature OLED TV R, ten totiž nabídl úhlopříčku 65 palců (150 cm). Díky menšímu OLED panelu by však novinka od Sharpu měla být citelně levnější, což může celou řadu potencionálních zákazníků zaujmout. Přesnou cenovku však výrobce zatím neprozradil.

CES 2020: Úniky o PlayStationu 5 potvrzeny. Herní konzole dostane řadu vylepšení

Hry a herní systémy

BEZ KOMENTÁŘE: LG Signature OLED TV RVideo: LG

A co vlastně tedy rolovací televizory umí? OLED panel je ohebný a dokáže se automaticky srolovat do svého podstavce. Podobně jako kdybyste zatočili list papíru. Díky tomu se na obrazovku zbytečně nepráší ve chvíli, kdy ji nepoužíváte.

Unikátní technologie má i další přednosti. Obrazovku je možné rozvinout v různých poměrech stran – buď 21:9, nebo 16:9. Díky tomu se při sledování různých filmů nemusí obtěžovat s černými pruhy podél spodní a vrchní strany, které jsou jinak pro běžné TV typické.

Nový rolovací televizor od Sharpu by se měl začít prodávat ještě v letošním roce. Přesné datum dostupnosti však bude upřesněno až později.

Foto: archív výrobce

Rolovací televizor od společnosti Sharp

Foto: archív výrobce

Novinka se stočí do podstavce jako list papíru.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám