Hlavní obsah

Rozdíly v cenách extrémně výkonných herních grafik jsou propastné

Novinky, rim

V posledních dnech se výrazně rozšířila nabídka výkonných herních grafik z nové edice Super od společnosti Nvidia. Dva nové modely si však jednotliví výrobci upravují k obrazu svému, kvůli čemuž jsou rozdíly v cenách doslova propastné.

GeForce RTX Super SeriesVideo: archiv výrobce

 
Článek

Herní grafiky GeForce RTX 2060 Super a GeForce RTX 2070 Super se začaly oficiálně prodávat minulý týden v pátek. Tehdy se však prodávalo jen pár vylepšených modelů, které kvůli svým přednostem nebyly tak levné, jak výrobce původně avizoval.

Situace se výrazně změnila až v tomto týdnu, kdy se na pultech obchodů objevila celá škála dalších karet od nejrůznějších výrobců. Karty s jádrem od společnosti Nvidia nabízí celá řada dalších výrobců, jako jsou společnosti Asus, MSI, Gigabyte či Palit.

Foto: archív výrobce

Jedna z nových grafik z řady GeForce RTX Super

Základní modely vs. vylepšené verze

V nabídce zmiňovaných firem nalezneme jak základní model, tak vylepšené verze, které si jednotlivé společnosti upravily k obrazu svému. Někteří výrobci nabídnou vylepšené chlazení, jiní zase vyšší pracovní tempo, právě proto jsou rozdíly v cenách jednotlivých modelů propastné.

U karty GeForce RTX 2060 Super tak případní zájemci narazí na nejnižší cenovku 10 990 Kč, vyšplhat se ale klidně mohou až na 13 990 Kč. V případě modelu GeForce RTX 2070 Super je rozdíl v cenách ještě vyšší, ceny se pohybují od 14 290 Kč do 17 990 Kč.

Příplatky za vylepšené chlazení či další přednosti mohou tedy činit v praxi i více než tři tisíce korun.

Foto: archív výrobce

Nové grafiky GeForce RTX 2060 Super a GeForce RTX 2070 Super

Foto: archív výrobce

GeForce RTX 2080 Super

Čekání na nejvýkonnější model

Jak je z řádků výše již patrné, základ nabídky mezi novinkami tvoří grafika GeForce RTX 2060 Super, která nabídne svižnější pracovní tempo než velmi oblíbená karta GTX 1080, v porovnání s modelem RTX 2060 (bez slůvka Super v názvu) bude rychlejší až o 22 %.

Zlatou střední cestu představuje GeForce RTX 2070 Super, která bude proti starší kartě RTX 2070 až o 24 % rychlejší. A konečně vrchol nabídky bude tvořit GeForce RTX 2080 Super, ta se však začne prodávat až na konci července.

Více se o nových grafikách od společnosti Nvidia dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2060 Super

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2070 Super

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2080 Super

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám