Hlavní obsah

E3: Microsoft poodhaluje novou televizní konzoli

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Společnost Microsoft na veletrhu E3 v americkém Los Angeles ukázala celou řadu zajímavých her. Americký softwarový gigant nicméně zaujal většinu lidí úplně něčím jiným – poodhalil, co nabídne další generace televizní konzole Xbox.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft láká na novou televizní konzoliVideo: AP

 
Článek

Práce na nové konzoli jsou v Microsoftu v plném proudu, doposud však zástupci amerického softwarového gigantu drželi všechny informace pod pokličkou.

Nyní však prozradili, že další generace Xboxu nese kódové označení Scarlett. Jak bude vypadat, je zatím tajemstvím, nicméně na veletrhu E3 jsme se dočkali hned několika podrobností o výbavě této novinky.

Xbox Project ScarlettVideo: archiv tvůrců

Výkonné součástky samozřejmostí

Srdcem konzole má být procesor AMD Ryzen s nejnovější architekturou Zen 2, doplněna bude o grafické jádro AMD Radeon Navi s pamětí typu GDDR6. Konzole bude podporovat rozlišení až 8K, nicméně většinu her bude možné hrát pravděpodobně pouze ve standardu 4K. Rozlišení 8K bude určeno pro multimédia.

Zástupci amerického softwarového gigantu prozradili také to, že konzole bude zvládat snímkovací frekvenci až 120 fps. Podporována bude také variabilní snímkovací frekvence.

Vylepšení se má týkat také SSD jednotky. Nový Xbox dá tedy vale zastaralým pevným diskům, díky čemuž bude například spouštění her rychlejší až 40krát. Svižnější by měla být také odezva celého systému.

Foto: Casey Rodgers, ČTK/AP

Nástupce televizní konzole Xbox by si měl odbýt premiéru až v průběhu příštího roku.

Podpora tisíců titulů

Další generace Xboxu by měla údajně přinést podporu pro tisíce titulů, které vyšly pro předchozí televizní konzole od Microsoftu. Jednou z prvních potvrzených herních pecek je Halo Infinite.

Přesné datum uvedení na trh i cenu výrobce zatím tají, nicméně podle neoficiálních informací by se měl Microsoft Scarlett dostat na pulty obchodů v průběhu prázdnin nadcházejícího roku.

Ukázka ze hry Halo InfiniteVideo: archiv tvůrců

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám