Hlavní obsah

Walmart půjde po krku iPadům

Novinky, ort

Konkurovat společnosti Apple a jejím tabletům iPad se rozhodla síť amerických maloobchodních prodejen Walmart. Tento týden představila hned tři nové tablety, které se budou snažit konkurovat přístrojům s logem nakousnutého jablka, a to především atraktivnější cenou.

Foto: archív výrobce

Tablet Walmart ONN

Článek

Tablety s operačním systémem Android bude Walmart nabízet pod značkou ONN, pod kterou prodává i další elektroniku – například televizory.

Největším lákadlem má být u všech novinek pořizovací cena. Nejmenší verze s osmipalcovou obrazovkou vyjde na 64 dolarů, tedy zhruba 1480 Kč. Ta bude konkurovat iPadu mini, který se v Česku nabízí za 11 490 Kč a více.

V prodeji se objeví také 10,1palcová verze za 79 dolarů (1825 Kč). Ta půjde proti většímu iPadu s 9,7palcovým displejem, který si Apple cení na 8990 Kč. Trojlístek novinek pak uzavírá 10,1palcová verze, která se bude prodávat i s odnímatelnou klávesnicí za 99 dolarů (2300 Kč).

Foto: archív výrobce

Tablet Walmart ONN

Foto: archív výrobce

Tablet Walmart ONN

Všechny tři novinky jsou svou výbavou podprůměrné – alespoň ve srovnání s iPady. Mají pouze čtyřjádrové procesory taktované na 1,3 GHz, 2 GB operační paměti, 16GB úložný prostor a HD rozlišení obrazovky, tedy 1280 x 800 obrazových bodů.

Tablety řady ONN se tedy příliš neliší od ostatních levných tabletů, kterých je na trhu jako máku. Na druhou stranu značka Walmart je na americkém trhu natolik silná, že by mohla přimět celou řadu uživatelů ke koupi – a to i díky velmi příznivé cenovce.

Krok Walmartu je v každém případě velmi odvážný. Pouští se totiž na trh, na kterém si vylámaly zuby i daleko větší společnosti. Prodej tabletů totiž už několik let pozvolna klesá, místo toho stoupá popularita smartphonů.

Foto: archív výrobce

Apple iPad (2018)

Foto: archív výrobce

Apple iPad mini

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám