Hlavní obsah

První vlaštovka je na světě. Herní laptop od Asusu stačí i na moderní hry

Novinky, mif

Společnost Asus představila první notebook, který je vybaven novou grafickou kartou GeForce GTX 1660 Ti. Stroj by navzdory příznivější cenovce měl bez problémů stačit i na moderní hry.

Foto: archív výrobce

Asus TUF Gaming FX705DU

Článek

Novinka zvaná Asus TUF Gaming FX705DU je vůbec prvním notebookem, který je vybaven grafickou kartou GeForce GTX 1660 Ti, kterou před časem představila společnost Nvidia.

Právě použitá grafická karta má být jedním z největších lákadel tohoto stroje, neboť díky ní se podařilo cenovku udržet na stále ještě snesitelných 33 000 Kč. I když se to nemusí zdát na první pohled málo, ve srovnání s těmi nejvýkonnějšími herními laptopy, které jsou osazené grafikami Nvidia GeForce RTX dvoutisícové série, je cenovka třetinová.

Velká obrazovka samozřejmostí

Stydět se tento stroj nemusí přitom ani za své další součástky. V útrobách se ukrývá čtyřjádrový procesor AMD Ryzen 7 3750H, který pracuje v základu na frekvenci 2,3 GHz. Díky speciálnímu turbo režimu se ale dovede přetaktovat až na 4 GHz.

Foto: archív výrobce

Asus TUF Gaming FX705DU

Stroj je dále vybaven 16 GB operační paměti typu DDR4 a rychlou SSD jednotkou s kapacitou 512 GB. Praktické je také to, že v útrobách notebooku je dostatek místa pro vložení dalšího disku o formátu 2,5 palce, ten však není součástí balení a dokupuje se zvlášť.

Laptop nabízí displej s úhlopříčkou 17,3 palce a rozlišením Full HD. To je optimální hodnota, neboť právě na hraní v rozlišení 1920 x 1080 pixelů jsou vnitřní součástky stavěny. Hrát v plném rozlišení a při vysokých detailech je možné například tituly Fortnite, PUBG nebo Apex Legends.

Prémiový zvuk, tiché chlazení

Mezi další přednosti nového stroje patří tiché chlazení HyperCool, které kombinuje patentovaný samočisticí systém ADC, jenž zabraňuje zanesení tepelných žeber, s přizpůsobitelnou funkcí ventilátoru Fan Overboost pro dobrou rovnováhu mezi výkonem ventilátoru a hladinou hluku.

Potěší podpora DTS zvuku, který nabízí několik režimů, stejně jako pokročilá technologie DTS Headphone:X. Ta dokáže ve sluchátkách věrně napodobit dojem, že jste obklopení 7.1 prostorovým zvukem.

Nových strojů s grafikou GeForce GTX 1660 Ti by se v nadcházejících týdnech mělo objevit hned několik. Ještě atraktivnější cenovky takřka jistě nabídnou modely s grafikou GeForce GTX 1650, která si také odbyla premiéru nedávno. Vykoupeno to však bude nižším výkonem.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám