Hlavní obsah

Dívá se někdo přes rameno? Notebook se sám uzamkne

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen na špičkový výkon se snaží nalákat výrobci u nových notebooků. Společnost Lenovo například přišla se zajímavou vychytávkou – notebook se sám uzamkne ve chvíli, kdy se uživateli někdo kouká přes rameno.

BEZ KOMENTÁŘE: Thinkpad X1 Carbon 7th Gen Video: Lenovo

 
Článek

Funkci zvanou PrivacyGuard nabízí dva nové laptopy – ThinkPad X1 Carbon a ThinkPad X1 Yoga. Úkolem této vychytávky je ochrana obrazovky před nechtěnými pohledy.

Díky softwaru Privacy Alert dokáže notebook dokonce uživatele varovat, pokud mu někdo kouká přes rameno, a automaticky spustí PrivacyGuard. V podstatě se tak obrazovka uzamkne, aby na ni nikdo neoprávněný nemohl koukat.

BEZ KOMENTÁŘE: ThinkPad X1 Yoga 4th GenVideo: Lenovo

Kromě softwaru je tu i fyzická vychytávka v podobě ThinkShutter, prostřednictvím které je možné zakrývat webkameru před šmíráky. Bezpečnost také zaručuje čipová čtečka otisku prstů, která nově podporuje Microsoft SecureBio.

U obou novinek prošel výraznou změnou také design. Konstrukce horního víka ThinkPad X1 Carbon disponuje viditelným uhlíkovým vláknem, které ukrývá 4K Dolby Vision displej. Na váze mu to ale nepřidalo – stále zůstává nejlehčím 14palcovým notebookem na světě. ThinkPad X1 Yoga přichází v precizním celohliníkovém provedení v oblíbené ocelově šedé barvě.

Foto: archív výrobce

ThinkPad X1 Carbo

Výrobce dokázal s konstrukcí doslova kouzlit. Aby si hliník zachoval stejně odolné vlastnosti jako uhlíkové vlákno, musí být o něco tlustší, a tím tak zvyšuje hmotnost celého notebooku. Ne však v tomto případě, díky kvalitnímu provedení a ztenčení na okrajích a v rozích snížil ThinkPad X1 Yoga 4. generace hmotnost oproti svému předchůdci, a navíc si udržel svou odolnost.

Jak ThinkPad X1 Carbon, tak X1 Yoga disponují FullHD displejem s jasem 400 nitů a nejnovějšími procesory z rodiny Intel. K dispozici bude celá plejáda konfigurací, které nabídnou různé kapacity operační paměti a úložného prostoru. Výrobce slibuje výdrž až 15 hodin.

Na informace o dostupnosti a ceně si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám