Hlavní obsah

Nejtenčí herní notebook vyrobil Asus

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asus se pochlubila novým notebookem ROG Zephyrus S, který by měl být podle výrobce vůbec tím nejtenčím herním laptopem na světě. V pase má totiž pouze necelých 15 milimetrů. Zajímavých novinek si nicméně tento výrobce pro své fanoušky přichystal daleko více.

Asus Zephyrus SVideo: archív výrobce

 
Článek

Zephyrus S není takový drobeček, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jde o 15,6palcový notebook s hmotností přesahující dva kilogramy. Nicméně na poměry herních laptopů jsou to opravdu výborné hodnoty a díky tloušťce 14,95 mm byste tenčí herní notebook hledali na pultech obchodů pravděpodobně marně.

V útrobách tohoto stroje se ukrývá výkonný procesor Intel Core i7-8750H. Na výběr je ze dvou různých provedení, které se liší především použitou grafickou kartou. Stroj bude moci běžet až s 24 GB operační paměti, přičemž 8 GB je integrováno přímo na desce. SSD jednotka může pak dosahovat kapacity 256 GB, 512 GB nebo 1 TB.

Foto: archív výrobce

Zephyrus S

Levnější varianta nabídne NVIDIA GeForce GTX 1060, výkonnější a pochopitelně dražší pak Nvidia GeForce GTX 1070 v edici MaxQ. Právě díky technologii MaxQ se podařilo dosáhnout tak kompaktních rozměrů. Tyto grafické karty totiž nabízejí velmi podobný výkon jako plnohodnotné grafiky stejné řady, ale jsou citelně kompaktnější a neprodukují tolik tepla. A díky tomu jsou pochopitelně tenčí a lehčí i samotné notebooky.

Na hraní ve Full HD rozlišení má tedy novinka výkonu více než dost.

Vysoká odolnost, kompaktní rozměry

Kromě modelu Zephyrus S výrobce ukázal i další herní notebooky, neméně zajímavé. Například Strix SCAR II je nejkompaktnější 17,3“ notebook na světě s šířkou menší než 40 cm, s úzkým rámečkem okolo displeje a ultra rychlým displejem s obnovovací frekvencí 144 Hz, při odezvě 3 ms. Je navržen pro hraní FPS titulů.

Asus Strix SCAR II Video: archív výrobce

Odolné herní notebooky TUF FX505 a FX705 jsou první herní notebooky této řady s displeji NanoEdge s Full HD rozlišením a IPS panelem. Mimochodem oba zmiňované modely by měly díky odolné konstrukci vynikat v náročných pracovních podmínkách, liší se především velikostí displeje – pětistovka má 15palcovou a sedmistovka 17palcovou obrazovku.

Kdy a za jakou cenu se všechny novinky budou prodávat na tuzemském trhu, výrobce zatím neupřesnil.

Asus TUF FX505 Video: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám