Hlavní obsah

Nejtenčí herní notebook vyrobil Asus

Novinky, ort

Společnost Asus se pochlubila novým notebookem ROG Zephyrus S, který by měl být podle výrobce vůbec tím nejtenčím herním laptopem na světě. V pase má totiž pouze necelých 15 milimetrů. Zajímavých novinek si nicméně tento výrobce pro své fanoušky přichystal daleko více.

Asus Zephyrus SVideo: archív výrobce

 
Článek

Zephyrus S není takový drobeček, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jde o 15,6palcový notebook s hmotností přesahující dva kilogramy. Nicméně na poměry herních laptopů jsou to opravdu výborné hodnoty a díky tloušťce 14,95 mm byste tenčí herní notebook hledali na pultech obchodů pravděpodobně marně.

V útrobách tohoto stroje se ukrývá výkonný procesor Intel Core i7-8750H. Na výběr je ze dvou různých provedení, které se liší především použitou grafickou kartou. Stroj bude moci běžet až s 24 GB operační paměti, přičemž 8 GB je integrováno přímo na desce. SSD jednotka může pak dosahovat kapacity 256 GB, 512 GB nebo 1 TB.

Foto: archív výrobce

Zephyrus S

Levnější varianta nabídne NVIDIA GeForce GTX 1060, výkonnější a pochopitelně dražší pak Nvidia GeForce GTX 1070 v edici MaxQ. Právě díky technologii MaxQ se podařilo dosáhnout tak kompaktních rozměrů. Tyto grafické karty totiž nabízejí velmi podobný výkon jako plnohodnotné grafiky stejné řady, ale jsou citelně kompaktnější a neprodukují tolik tepla. A díky tomu jsou pochopitelně tenčí a lehčí i samotné notebooky.

Na hraní ve Full HD rozlišení má tedy novinka výkonu více než dost.

Vysoká odolnost, kompaktní rozměry

Kromě modelu Zephyrus S výrobce ukázal i další herní notebooky, neméně zajímavé. Například Strix SCAR II je nejkompaktnější 17,3“ notebook na světě s šířkou menší než 40 cm, s úzkým rámečkem okolo displeje a ultra rychlým displejem s obnovovací frekvencí 144 Hz, při odezvě 3 ms. Je navržen pro hraní FPS titulů.

Asus Strix SCAR II Video: archív výrobce

Odolné herní notebooky TUF FX505 a FX705 jsou první herní notebooky této řady s displeji NanoEdge s Full HD rozlišením a IPS panelem. Mimochodem oba zmiňované modely by měly díky odolné konstrukci vynikat v náročných pracovních podmínkách, liší se především velikostí displeje – pětistovka má 15palcovou a sedmistovka 17palcovou obrazovku.

Kdy a za jakou cenu se všechny novinky budou prodávat na tuzemském trhu, výrobce zatím neupřesnil.

Asus TUF FX505 Video: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám