Hlavní obsah

Sony si může mnout ruce, čtyřkové PlayStationy se prodávají stále skvěle

Novinky, ort

Dva nejnovější PlayStationy čtvrté generace byly podle všeho pro společnost Sony trefou do černého. Na trhu jsou tyto konzole již více než rok, ale zájem o ně nijak dramaticky nevadne. Japonský elektronický gigant naopak hlásí rekordní prodeje.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Prodeje čtvrté generace televizní konzole PlayStation pokořily pomyslnou hranici 75 miliónů kusů. To jinými slovy znamená, že po Vánocích – během prvního čtvrtletí – si konzole koupilo dalších pět miliónů lidí.

Za celý uplynulý rok to přitom bylo 20 miliónů. Právě tato čísla jasně ukazují, že zájem o čtyřky rozhodně nevadne, ale popularita se drží stále na stejné úrovni.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Sluší se nicméně podotknout, že ve zmiňovaných 75 miliónech prodaných kusů jsou započítány nejen dva nejnovější PlayStationy, které si odbyly premiéru na podzim roku 2016, ale také původní čtyřka. Ta byla na pultech obchodů k dostání už od roku 2013.

Přesto mají aktuálně nabízené PlayStationy šanci překonat předchozí generaci s pořadovým číslem tři. Těch se totiž za celý jejich životní cyklus prodalo 83,8 miliónů. Sluší se nicméně připomenout, že zatím vůbec nejprodávanější konzolí je PlayStation 2, která našla domov u 155 miliónů herních fandů.

Co umí nové PlayStationy?

PlayStation 4 Slim láká především na kompaktnější rozměry a líbivější vzhled. Výkon je nicméně stejný jako u starší čtyřky.

Verze 4 Pro nabízí výkonnější procesor a přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu budou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

Tituly, které kladou daleko vyšší nároky na grafiku, však v plnohodnotném 4K rozlišení nepoběží. Obraz u nich bude přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší. To jinými slovy znamená, že kvalita obrazu bude sice citelně vyšší než v případě Full HD, zároveň ale nebude tak dobrá jako v případě plnohodnotného 4K.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám