Hlavní obsah

CES 2018: Chytré boty nahlásí pád. Majitele dovedou i lokalizovat

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nositelná elektronika je fenoménem dnešní doby. A patrné je to i z veletrhu CES, který aktuálně probíhá v americkém Las Vegas. Na něm totiž byly k vidění stovky malých přístrojů určených ke každodennímu nošení. Jednou z nejzajímavějších novinek v tomto ohledu byly chytré boty od francouzské společnosti E-vone, které přijdou vhod především v nouzi.

Foto: rim, Novinky

Chytrá bota od společnosti E-vone

Článek

Chytré boty jsou k dostání v několika různých designech, a to v provedení pro dámy i pány. Fungují velmi jednoduše. Mají zabudovaný slot se SIM kartou, díky kterému mohou informovat o své poloze prakticky kdekoliv na světě.

Pokud je to potřeba, mohou zvolené kontakty ověřovat polohu majitele. Stejně tak ale mohou být zabudované senzory využity k počítání kroků, mapování výletů apod.

Foto: rim, Novinky

Chytrá bota od společnosti E-vone

Zajímavé je nicméně to, že tenisky, elegantní i pracovní boty od francouzského výrobce mají v sobě zabudované speciální zařízení, jež je schopno detekovat pády. Ve chvíli, kdy taková situace nastane, odešlou boty pomocí vložené SIM karty automaticky volání SOS na zvolené kontakty či asistenční službu.

Primárně jsou tedy chytré boty určeny pro starší jedince a dělníky na stavbách. Stejně tak je ale mohou využít lidé, kteří často cestují a potřebují svým blízkým o sobě dávat vědět – v případě nějaké nehody.

Foto: rim, Novinky

Chytrá bota od společnosti E-vone

Všechny chytré technologie by měly fungovat ve více než 120 zemích světa, a to včetně České republiky.

Nad některými parametry chytrých bot však zatím bohužel visí otazník. Například nad přesnou výdrží zabudovaných akumulátorů. Výrobce ale přímo na výstavišti Novinkám potvrdil, že reálná výdrž by se měla pohybovat v řádu několika týdnů.

Jisté není bohužel zatím ani to, kdy se novinka od společnosti E-vone objeví na pultech obchodů a kolik bude stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám