Hlavní obsah

Znovuzrozená konzole od Atari se odkládá. Na neurčito

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než dvacet let uplynulo od chvíle, kdy společnost Atari uvedla na trh svůj poslední herní systém. Oživit zašlou slávu se tato legendární značka nyní snaží s úplně novým zařízením. Problémy s vývojem však způsobily, že se novinka na poslední chvíli odkládá.

Foto: archív výrobce

Atari Box

Článek

Výrobce chtěl pravděpodobně udělat radost všem uživatelům, kteří příchod konzole Atari Box netrpělivě očekávají. Proto chtěl ještě před Vánocemi spustit prostřednictvím svých internetových stránek možnost předobjednávky, jak avizoval v hromadně rozeslaném e-mailu.

V den, kdy měly být předobjednávky spuštěny, však přišla studená sprcha. Výrobce vydal oficiální prohlášení, ve kterém celou akci odložil na neurčito. A zároveň přiznal problémy s vývojem.

Foto: archív výrobce

Atari Box

„Potřebujeme více času, aby komunita hráčů dostala platformu a ekosystém, jaký si zaslouží. Další informace sdělíme brzy,“ stojí v prohlášení tvůrců. Kdy si nakonec odbyde novinka premiéru, tak v tuto chvíli není vůbec jasné.

Podle dřívějších informací se nicméně chystají dvě různá provedení. Milovníkům retro designu bude jistě imponovat především tradičnější vzhled, který kombinuje černé plasty se dřevem. Naopak moderněji vyhlíží druhé provedení, které kombinuje černé plasty s červenými prvky.

Jaké konkrétní hardwarové součástky se budou ukrývat uvnitř, zatím výrobce neprozradil. Jisté je nicméně to, že Atari Box by měl zvládnout pracovat s novými i starými hrami.

Foto: archív výrobce

Atari Box

Díky tomu by měla konzole u televizoru fungovat nejen jako herní systém, ale také jako multimediální centrum. Přesně to totiž zvládne také zmiňovaná konkurence od Nvidie. Výrobce však tyto funkce ještě oficiálně nepotvrdil.

Otazník visí také nad případnou pořizovací cenou. Podle dřívějších spekulací by se měla pohybovat okolo 300 dolarů, tedy v přepočtu necelých 6500 Kč. K této cenovce bude nutné v České republice patrně ještě připočítat náklady na dovoz a zároveň také daň. Ve výsledku tak případní zájemci mohou zaplatit klidně i deset tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám