Hlavní obsah

Virtuální realita je dostupnější. PlayStation VR zlevnil na méně než devět tisíc

Novinky, lez

Pořídit si systém pro virtuální realitu je nyní o něco levnější, společnost Sony totiž již odstartovala předvánoční slevy. Ušetřit je možné při nákupu samotné helmy PlayStation VR i setu s kamerou a ovladači. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

 
Článek

Systém PlayStation VR se začal prodávat už loni před Vánocemi. Tehdy za něj případní zájemci zaplatili bezmála 11 000 Kč. A v případě setu, který obsahuje dva ovladače a kameru, si pak museli sáhnout do kapsy ještě hlouběji – stál bezmála 15 000 Kč.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

I když se tyto cifry mohou zdát příliš vysoké, opak je pravdou. Konkurenční systémy pro virtuální realitu se totiž prodávaly tehdy za více než 20 000 Kč. I v současnosti se nabízejí po slevách za 15 000 korun a více. Řeč je například o helmách Oculus Rift a HTC Vive.

To byl hlavní důvod, proč PlayStation VR nijak dramaticky nezlevňoval, maximálně v řádech stokorun. Zlom nastal až nyní. Aktuálně je možné řešení od společnosti Sony podle Zboží.cz zakoupit už za 8990 Kč. Cena spadla i v případě setu s ovladači a kamerou, za ten zájemci zaplatí 12 000 Kč.

Jeden displej, dva různé obrazy

Headset PlayStation VR ukrývá 5,7palcový OLED displej, který pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Právě díky tomu a dalším senzorům, které jsou schopny monitorovat pohyb uživatele, pak headset dokáže navodit dojem virtuální reality.

Každé oko zobrazí obraz o velikosti 960 × 1080 pixelů. Díky tomu by všechny scény v hrách i při sledování filmů měly být krásně jemné a ostré.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Pro chod PlayStation VR je zapotřebí PlayStation řady čtyři. Právě v tom je zásadní rozdíl ve srovnání s konkurencí, modely Oculus Rift či HTC Vive totiž spolupracují s klasickými počítači. Kvalitou, respektive schopností vtáhnout uživatele do světa virtuální reality, by si však všechny zmiňované verze měly být velmi podobné.

Helmy pro virtuální realitu slouží k prohlížení fotografií a videí, vhod přijdou také při hraní her. Pro řešení od Sony je už nyní k dispozici více než deset titulů, další by měly přibýt ještě před Vánocemi.

Foto: mif, Novinky

Oculus Rift

Foto: archív výrobce

Chytré brýle HTC Vive

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám