Hlavní obsah

Extrémně tenký all-in-one počítač ukrývá součástky v podstavci

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

All-in-one počítače, které ukrývají veškeré součástky uvnitř monitoru, se rok od roku těší větší popularitě. Nastrkat veškeré komponenty do útlého těla displeje nicméně není zrovna jednoduché. Acer proto nyní přišel s novým řešením, které je velmi praktické. Všechny hardwarové součástky jsou skryty v podstavci. Novinka byla k vidění na veletrhu IFA 2017.

BEZ KOMENTÁŘE: Monitor Acer Aspire S24Video: Acer

 
Článek

Výhody all-in-one počítačů jsou nesporné. Díky umístění jednotlivých součástek do displeje nehyzdí okolí stolu žádná krabice navíc – tedy samotná počítačová sestava.

Problém je však v tom, že jednotlivé součástky, které standardně do monitoru nepatří – například procesor, disk, grafická karta či operační paměti –, zabírají poměrně dost místa. A to není v době, kdy je na útlé křivky elektroniky kladen velký důraz, vůbec žádoucí.

Foto: archív výrobce

Aspire S24

Foto: archív výrobce

Aspire S24

Přesto při pohledu na novou sestavu Aspire S24 málokoho napadne, že se veškeré zmiňované komponenty skutečně v obrazovce s úhlopříčkou 23,8 palce a rozlišením 1920 x 1080 skutečně ukrývají. Tloušťka samotného panelu je totiž pouze 5,97 mm.

Tak tenkého profilu se podařilo dosáhnout díky tomu, že jsou jednotlivé hardwarové součástky umístěny v podstavci monitoru. Konkrétně se zde ukrývá procesor Intel Core osmé generace, je pouze na uživateli, zda zvolí levnější čip Core i5, nebo výkonnější Core i7. Dále má stroj k dispozici až 256GB SSD jednotku a 2TB SSD jednotku.

Foto: archív výrobce

Aspire S24

Foto: archív výrobce

Aspire S24

Podstavec pod monitorem mimochodem neslouží pouze k uložení jednotlivých komponent, zároveň slouží také jako bezdrátová nabíječka pro chytré telefony a počítačové tablety. V této části se ukrývá také poměrně povedená hudební aparatura s prostorovým zvukem, která využívá technologii TrueHarmony.

Novinka Aspire S24 se bude nabízet v černozlatém provedení. Na pultech obchodů by se měla objevit v průběhu listopadu za cenu okolo 26 000 Kč. To samozřejmě platí pro základní konfiguraci, výkonnější modely budou dražší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám