Hlavní obsah

Miniaturní robot umožňuje na dálku ovládat jakékoliv zařízení

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestresujte se maličkostmi a dopřejte si luxus na dálku ovládat jakékoliv mechanické tlačítko či vypínač – miniaturní domácí robot nazvaný SwitchBot za vás v případě potřeby vypne světlo, zapne kávovar nebo během dovolené klidně nakrmí domácího mazlíčka. To vše na povel z vašeho chytrého telefonu.

Domácí robot SwitchBotVideo: Indiegogo

 
Článek

Zapomenout v dnešní uspěchané době vypnout pračku, nechat rozsvícené světlo nebo dokonce nenasypat krmení zvířecímu členu rodiny není nic neobvyklého. Ať už z jakéhokoliv důvodu, vracet se v takových případech domů rozhodně není pohodlné ani časově zanedbatelné.

A přesně toho jsou si vědomi páni inženýři ze společnosti WonderLabs, kteří sestrojili miniaturního robota nazvaného SwitchBot, který všechnu tu špinavou práci odvede za vás. Stačí mu z pohodlí chytrého telefonu s operačním systémem Android či OS poslat příkaz, nebo ho v příslušné aplikaci stejně jako budík naučit, v kolik je třeba daný vypínač nebo tlačítko zmáčknout.

Foto: archív tvůrců

SwitchBot vypadá na první pohled velmi nenápadně.

SwitchBot je dle jeho tvůrců díky univerzálnímu konstrukčnímu provedení a dodávané 3M pásce možné přichytit prakticky k jakémukoliv zařízení s tlačítkem nebo vypínačem, aniž by znemožňoval jeho klasické použití. Stejně jako Wi-Fi síť jej lze navíc zabezpečit heslem proti nezvaným návštěvníkům.

Aby tvůrci získali dostatečné množství prostředků na zahájení masové výroby, uskutečnili v minulém roce kampaň na jednom z vybraných crowdfundingových serverů, které jsou určené právě pro získávání financí na realizaci zajímavých projektů a plnění podnikatelských snů.

Podařilo se jim tak vybrat v přepočtu 1 700 000 Kč. Tato částka přitom představovala víc než dvacetinásobek požadované částky. Aktuálně je SwitchBot v předprodeji na portálu Indiegogo, kde jeho cena začíná na bezmála 600 Kč. Na výběr je celkem ze čtyř barev – bílé, zelené, růžové a černé. První majitelé se na tyto miniaturní dálkově ovládané roboty přitom mohou těšit již příští měsíc.

Foto: archív tvůrců

Novinka se bude nabízet v různých barevných provedeních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám