Hlavní obsah

Uši nejsou potřeba, nová sluchátka využívají kosti

Novinky, rim

Poslouchat hudbu kdekoliv, při čemkoliv a hlavně bezpečně. To je devizou nových sluchátek Conduit Sports, která vůbec poprvé kombinují klasická „špuntová“ sluchátka se speciálním systémem využívajícím zvukovou vodivost kostí. Na zahájení jejich masové výroby již tvůrci vybrali přes dva milióny korun.

Sluchátka Conduit SportsVideo: Kickstarter

 
Článek

Zatímco náhlavní i „špuntová“ sluchátka zakrývají zvukovod a značně tak uživatele limitují v tom, co může při poslechu hudby bezpečně dělat, existující speciální sluchátka využívající zvukovou vodivost kostí se zase hodí pouze v případech, kdy je kromě hudby žádoucí slyšet zvuky okolí.

Foto: archív výrobce

Sluchátka Conduit Sports

Odpovědí na nedostatky obou typů se má stát řešení nazvané Conduit Sports, které si prostřednictvím crowdfundingového serveru Kickstarter, který nápadití podnikatelé využívají pro získávání finanční podpory na realizaci svých projektů, předobjednala skoro tisícovka zájemců.

Celkem už se na projekt vybralo přes 2 155 000 Kč, což je téměř o milión více, než tvůrci původně poptávali. Cena jedněch sluchátek v rámci kickstarterového projektu začíná na 2400 Kč, do jeho ukončení přitom zbývá jeden týden.

Foto: archív výrobce

Sluchátka Conduit Sports

Foto: archív výrobce

Sluchátka Conduit Sports

Novinka se svým konstrukčním provedením podobá sluchátkům s týlním mostem, nenasazuje se však na uši, ale na lícní kosti kousek před ně. Dva speciální měniče pak přenášejí hudbu vibracemi přes lícní kosti přímo do vnitřního ucha.

Uši tak při poslechu nejsou zakryté, čímž nedochází ke snížení schopnosti vnímat zvuky okolí. Například při běhu nebo jízdě na kole se tak výrazně zmenšuje hrozba přeslechnutí blížícího se nebezpečí.

Foto: archív výrobce

Sluchátka Conduit Sports

Pokud žádné nebezpečí nehrozí, má uživatel v oblasti týlu ihned po ruce také klasické špunty, které jsou k celému řešení napevno přichyceny plochým kabelem, který zabraňuje zamotávání. Ve speciálních komůrkách týlního mostu na pravé i levé straně pak oba špunty drží magnetky, aby během cvičení nedocházelo k jejich vypadávání.

Conduit Sports lze ovládat prostřednictvím tlačítek přímo na měničích nebo slitinovém rámu. Speciální multifunkční tlačítko přitom umožňuje mimo jiné aktivovat hlasové ovládání spárovaného smartphonu s operačním systémem Android nebo iOS, který se sluchátka komunikuje prostřednictvím technologie Bluetooth. Na jedno nabití by sluchátka měla vydržet v provozu až šest hodin.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám