Hlavní obsah

Samsung bude lákat na špičkové tablety

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v tomto týdnu by měla společnost Samsung odhalit hned dva nové tablety, které by se měly řadit k těm nejvýkonnějším modelům na trhu. Upozornil na to server SamMobile s tím, že zařízení si premiéru odbydou v rámci největšího počítačového veletrhu CES 2017.

Foto: archív výrobce

Loňský top model Samsung Galaxy TabPro S

Článek

Obě chystané novinky by měly být nástupcem aktuálně nabízeného tabletu Galaxy TabPro S, který jihokorejský elektronický gigant představil světu přesně před dvanácti měsíci.

Všechny podrobnosti o nových tabletech drží Samsung zatím pod pokličkou. Vzhledem k tomu, že už model Galaxy TabPro S patřil k tomu nejlepšímu na trhu, lze očekávat, že stejnou strategii budou razit i novinky.

U modelu Galaxy TabPro S udává pracovní tempo dvoujádrový procesor Intel Core M při frekvenci 2,2 GHz. Ten má k dispozici 4 GB operační paměti a 128GB úložný prostor. Všechny tyto součástky se podařilo vtěsnat do těla s tloušťkou pouze 6,3 mm a hmotností 693 g. Vyzdvihnout si rozhodně zaslouží i výdrž – až 10,5 hodiny při běžné práci.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Loňský model z dílny jihokorejského elektronického gigantu má 12palcovou úhlopříčku s rozlišením 2160 x 1440 obrazových bodů. Displej je stejně jako v případě dalších tabletů tohoto výrobce vybaven technologií Super AMOLED, díky které nabízí fantastické barevné podání a bezchybné pozorovací úhly.

Samsung Galaxy TabPro S je vybaven operačním systémem Windows 10. Volitelně k němu půjde dokoupit šikovné pouzdro se zabudovanou klávesnicí – s ním nejde na první pohled vlastně ani poznat, že jde o tablet.

Jasno by v otázce přesné výbavy nových tabletů mělo být nicméně během pár dnů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy TabPro S

Veletrh startuje ve čtvrtek

Veletrh CES 2017 startuje už ve čtvrtek 5. ledna, konat se bude tradičně v americkém Las Vegas. První tiskové konference jednotlivých společností startují nicméně už o den dříve.

Letošní ročník je pro organizátory výjimečný, první veletrh CES se totiž konal přesně před 50 lety. Kulatiny se budou podle prvních zpráv slavit především příchodem celé řady zajímavých novinek – na akci by měly být k vidění desetitisíce nových produktů.

Kromě nových tabletů a počítačů budou k vidění také rekordéry, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám