Hlavní obsah

Kovový notebook od Xiaomi bude dostupný ve vylepšené verzi

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce před Vánoci se v České republice začal prodávat první notebook od společnosti Xiaomi. Zájemci o tento líbivě vypadající kovový model by si však případnou koupi měli pořádně rozmyslet. Čínský výrobce se totiž nechal slyšet, že novinku bude nabízet i ve vylepšené verzi.

Foto: archív výrobce

Mi Notebook Air 4G

Článek

Hned na úvod se sluší připomenout, že Xiaomi nabízí svou prvotinu ve dvou různých provedeních. Ta se od sebe liší hardwarovou výbavou i velikostí.

Obě novinky, které byly představeny během vánočních svátků, mají zcela totožný vzhled. Navíc jsou oproti předchůdcům vybaveny slotem pro SIM kartu, dokážou se tedy připojit k internetu i v místech, kde nejsou dostupné wi-fi sítě. Jednoduše využijí mobilní data.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Zbylá hardwarová výbava zůstala nezměněna, jak upozornil server GSM Arena. Menší Mi Notebook Air 4G je tak vybaven 12,5palcovým displejem s rozlišením Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. Ten dostal do vínku procesor Intel Core M3 a integrovanou grafickou kartu. Dostatek výkonu pro chod operačního systému Windows 10 pak zajišťují 4 GB operační paměti.

Pro uložení dat je k dispozici 128GB SSD jednotka. Laptop má nicméně ještě jednu šachtu volnou, aby bylo možné připojit i druhý disk. Kompaktním rozměrům samozřejmě musela ustoupit DVD mechanika, jak už to u moderních laptopů bývá.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Větší provedení láká na displej s úhlopříčkou 13,3 palce, který rovněž nabízí rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Tento stroj má k dispozici výkonnější procesor Intel Core i5, dedikovanou grafickou kartu Nvidia GeForce 940MX, 8 GB operační paměti a 256GB SSD jednotku. Opět nechybí volný slot pro vložení druhého disku.

V tuzemských obchodech jsou zatím k mání pouze starší verze bez slotu na SIM karty. Podle Zboží.cz základní verze s menší obrazovkou vyjde na 19 896 Kč, větší a zároveň výkonnější provedení pak na 28 906 Kč.

Za kolik korun se budou prodávat vylepšené verze a kdy přesně budou dostupné, zatím není jasné.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Notebook Air

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám