Hlavní obsah

Nositelná elektronika byla pro Microsoft slepá ulička. Další chytrý náramek prý nebude

Novinky, chm

Vedení společnosti Microsoft stojí před velmi nepříjemným rozhodnutím – skoncovat, či neskoncovat s chytrým náramkem Band? Letos na podzim by měla vyjít už jeho třetí verze, podle serveru ZDNEt ale bude pravděpodobně vše jinak. Vše totiž prý nasvědčuje tomu, že se fanoušci nástupce nedočkají.

Foto: archív výrobce

Chytré náramky Microsoft Band

Článek

První verzi svého chytrého náramku Band uvedla na pulty obchodů společnost Microsoft už v roce 2014. Vylepšená druhá generace si pak premiéru odbyla o rok později před Vánocemi.

Ještě v průběhu letošního roku bychom se tak podle logiky věci měli dočkat třetí generace. Zdroje serveru ZDNet nicméně tvrdí, že přinejmenším v tomto kalendářním roce se žádného náramku, potažmo chytrých hodinek, nedočkáme.

Vývojáři byli propuštěni

A nic zatím nenasvědčuje tomu, že by se to mělo v příštím roce změnit. Americký softwarový gigant totiž údajně rozpustil skupinu vývojářů, kteří se snažili zprovoznit na náramku Band derivát operačního systému Windows 10.

Připomeňme, že Microsoft si na desítkách v uplynulém roce velmi zakládal a tvrdil, že tento operační systém bude schopný fungovat nejen na počítačích a noteboocích, ale také prakticky na jakékoliv další elektronice – chytré náramky a hodinky nevyjímaje.

A když nemůže na náramku Band fungovat operační systém Windows 10, nedává patrně americkému softwarovému gigantu žádný smysl pracovat na nové verzi.

Uzavřený ekosystém

S desítkami se totiž společnost snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Sluší se také podotknout, že ani jedna z doposud nabízených generací chytrých náramků Band neslavila kdovíjaké prodejní úspěchy. To je však dáno tím, že lidé mají větší zájem o plnohodnotné chytré hodinky, kde zatím kralují společnosti Apple a Samsung.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám