Hlavní obsah

Extrémně výkonný notebook má obří zakřivený displej

Novinky, ort

Zakřivené obrazovky se v dnešní době již běžně vyskytují u chytrých telefonů, počítačových monitorů a v neposlední řadě i moderních televizorů. Společnost Acer však ukázala, že prohnuté mohou být i displeje klasických notebooků, prvním takovým modelem je Predator 21 X.

Foto: archív výrobce

Acer Predator 21 X

Článek

Na první pohled se novinka od Aceru nijak výrazně neliší od většiny notebooků, pokud tedy pomineme velikost. Zatímco většina notebooků má v dnešní době obrazovky s velikostí 13 nebo 15 palců, novinka nabízí úhlopříčku 21 palců.

Při bližším ohledání si navíc uživatelé všimnou, že obří obrazovka je zakřivená. Střední část se ve srovnání s bočnicemi plynule prohýbá směrem dozadu. Tento panel mimochodem nabízí rozlišení 2560 x 1080 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Acer Predator 21 X

Displej obklopí uživatele

Díky tvaru obrazovky má uživatel u displeje pocit, jako by jím byl skutečně obklopen. Zakřivení zároveň umožňuje sledovat obraz ze stejné vzdálenosti z mnoha úhlů.

Řadu parametrů si nechává Acer ještě pro sebe. Prozatím tak nejsou například k dispozici informace o přesných rozměrech a hmotnosti. Lze nicméně předpokládat, že poslední zmiňovaný parametr se přehoupne přes pomyslnou hranici pěti kilogramů. Na každodenní přenášení tak novinka nebude příliš vhodná.

Foto: archív výrobce

Acer Predator 21 X

Na druhou stranu svým výkonem by měl Predator 21 X patřit k tomu nejlepšímu, co je na pultech obchodů v současnosti dostupné. V útrobách se ukrývá procesor Intel Core i7, se kterým spolupracují hned dvě grafické karty NVIDIA GeForce GTX 1080, které jsou zapojené v režimu SLI.

Stroj bude možné osadit až 64GB operační pamětí a 4TB SSD diskem. Podtrženo, sečteno – výkon by tak měl stačit i náruživým hráčům.

Prémiový zvuk, účinné chlazení

Extrémně výkonné komponenty si samozřejmě žádají i pořádné chlazení, a tak je laptop osazen hned čtyřmi aktivními ventilátory. Ty budou patrně při vyšším zatížení slyšet o něco více, než pokud by měl stroj pouze jeden ventilátor.

Foto: archív výrobce

Acer Predator 21 X

Predator 21 X se dále chlubí tříkanálovým audiem a technologií Dolby audio, o což se starají hned čtyři reproduktory a dva subwoofery. Zajímavě vyřešil výrobce i umístění touchpadu. Když jej uživatel nepoužívá, může jej jednoduše otočit a používat jako numerickou klávesnici.

Kdy a za jakou cenu se objeví Predator 21 X na pultech obchodů, zatím není jasné. Podle některých zahraničních zdrojů se však pořizovací cena přehoupne přes pomyslnou hranici 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám