Hlavní obsah

Nová čtečka od Amazonu láká nízkou cenou

Novinky, mif

Společnost Amazon uvedla na trh novou čtečku elektronických knih, která se jmenuje jednoduše Kindle. Ta se bude snažit uživatele oslovit především nízkou cenou, žádný levnější model totiž tento výrobce nabízet v dohledné době nebude.

Foto: archív výrobce

Nový Kindle

Článek

Ty nejlevnější čtečky od Amazonu se dají na tuzemském trhu zakoupit za dva až tři tisíce korun. Nutno podotknout, že takto příznivou cenu nabízené čtečky mají především proto, že jde o již výběhové modely.

Foto: archív výrobce

Nový Kindle

Minulý týden představený Kindle se však bude za podobně nízkou cenu nabízet i přesto, že jde o naprostou novinku. Výrobce si jej totiž v zahraničí cení na baťovských 79,99 dolarů, což je v přepočtu 1970 Kč.

Nový Kindle má tvořit základ nabídky společnosti Amazon. Tomu koneckonců odpovídá i hardwarová výbava. Stroj má šestipalcový displej vyrobený z elektronického papíru (e-ink), který je možné ovládat dotykem. Tento panel nabízí jemnost 167 ppi, což je o něco horší než u lepšího modelu Paperwhite – ten nabízí jemnost 300 ppi a prodává se za 119,99 dolarů (2950 Kč).

Foto: archív výrobce

Model Kindle Paperwhite

Vylepšení se dočkala především operační paměť, která má podle informací výrobce dvojnásobnou kapacitu. To jinými slovy znamená, že by práce se čtečkou měla díky tomu být znatelně rychlejší.

Přitom je čtečka kompaktnější než předchůdce, její rozměry jsou 160 x 115 x 9,1 mm a hmotnost činí 161 g. Uživatelé si přitom musí vystačit s wi-fi připojením, model s 3G modulem, tedy se slotem pro SIM karty, se nabízet nebude.

Nový Kindl je již nyní možné předobjednat na stránkách výrobce. Čtečku nicméně bude Amazon oficiálně nabízet až od čtvrtku 7. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám