Hlavní obsah

Plnohodnotný počítač se ukrývá v těle flashky. Stojí 4000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asus uvedla na tuzemský trh dlouho očekávanou sestavu VivoStick. Ta na první pohled klasický počítač nepřipomíná díky svým kompaktním rozměrům ani vzdáleně, ve skutečnosti jde však o plnohodnotnou pracovní stanici s operačním systémem Windows 10.

Foto: archív výrobce

Asus VivoStick PC

Článek

Asus VivoStick si odbyl premiéru už loni na podzim na veletrhu IFA v německém Berlíně. [celá zpráva]

Na tuzemský trh se však novinka dostala až nyní, jak ve středu informovali mediální zástupci výrobce. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, ceny miniaturního počítače startují na 3867 Kč. Někteří prodejci si nicméně tento přístroj cení i na více než 4400 Kč.

Foto: archív výrobce

Asus VivoStick PC

Co za tuto cenu novinka nabízí? Pracovní tempo u miniaturního počítače udává procesor Intel Atom společně s 2 GB operační paměti. Pro uložení dat pak je k dispozici 32GB disk. I přes kompaktní rozměry se nezapomnělo na dva porty USB či výstup pro sluchátka. Ve výbavě samozřejmě nechybí ani bezdrátové standardy wi-fi a bluetooth.

Rozměry sestavy Asus VivoStick PC jsou 13,8 × 3,4 × 1,5 cm, srovnávat se tak směle může s trochu většími USB flash disky. Díky zkosení hran na jedné straně navíc svým vzhledem připomíná spíše nějaký zvýrazňovač.

VivoStick PC, který pracuje pod operačním systémem Windows 10, je možné použít například u televizorů. Po připojení do HDMI konektoru promění „hloupou” TV na chytrou. Zapojit sestavu je ale samozřejmě možné také do obyčejného monitoru. Místo velké bedny pod stolem pak všechny důležité komponenty budou schovány za obrazovkou, podobně jako u all-in-one sestav.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám