Hlavní obsah

Lenovo chce pohltit divizi herních notebooků MSI

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská společnost Lenovo se pomalu, ale jistě stává jedním z nejvýznamnějších hráčů světa informačních technologií. Už loni převzala serverovou divizi americké firmy IBM a výrobce mobilních telefonů Motorolu. Nyní Číňané podle serveru DigiTimes pokukují po divizi herních notebooků od tchajwanského podniku MSI.

Foto: archív výrobce

Herní notebook od MSI

Článek

Společnost MSI se snaží v posledních letech působit jako výrobce „plnokrevných“ herních notebooků, díky čemuž si mezi hráči jistou prestiž v tomto ohledu tchajwanský podnik vydobyl. A právě toho chce podle serveru DigiTimes Lenovo využít.

Oba podniky ale případnou akvizici nijak oficiálně nekomentovaly.

Pokud by však Lenovo skutečně herní divizi přenosných počítačů od MSI získalo, mělo by velkou šanci posílit svůj podíl na světových trzích. Zatímco poptávka po klasických noteboocích klesá, zájem o snadno přenosné herní mašiny naopak stoupá.

Čínské Lenovo už loni koupilo serverovou divizi společnosti IBM. Oba podniky se dohodly na prodejní ceně 2,1 miliardy dolarů (46 miliard korun). Dohoda mezi IBM a Lenovem nebyla však nijak překvapivá. Obě firmy začaly spolupracovat už v roce 2005, kdy Lenovo odkoupilo od IBM divizi osobních počítačů. [celá zpráva]

Kromě trhu s osobními počítači se Lenovo snaží expandovat také ve světě chytrých telefonů a počítačových tabletů, kterému zatím dominují Samsung a Apple. To je i jeden z hlavních důvodů, proč se čínský podnik rozhodl koupit Motorolu. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám