Hlavní obsah

Levná akční kamera cílí i na psy a kočky

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na trh akčních videokamer se odhodlala vstoupit čínská společnost Xiaomi. Její nový model Yi je zajímavý především širokou škálou volitelného příslušenství, mezi kterým nechybí ani speciální nástavce pro psy a kočky. Velmi lákavá je také cena, která se pohybuje okolo dvou tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Yi

Článek

Xiaomi Yi má s ohledem na cenu velmi slušné parametry. Uvnitř zařízení se ukrývá senzor Sony Exmor R a procesor Ambarella A7LS. Díky těmto dvěma čipům je novinka schopna pořizovat videa ve Full HD (1080p) při 60 snímcích za vteřinu. Zároveň je také možné pořizovat fotografie v rozlišení 16 MPx.

Při natáčení na nižší rozlišení si zvládne kamerka poradit i s režimem slow motion, obraz má však pak rozlišení pouze 480p. Při tradičním HD rozlišení (720p) pak Xiaomi Yi zvládá natáčet až 120 snímků za sekundu.

Objektiv je širokoúhlý (155°) a zvládá světelnost až f/2.8. Pořízené fotografie nebo videa je možné ukládat na paměťové karty, 16GB model je dokonce součástí balení.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Yi

Ve výbavě novinky nechybí ani podpora bezdrátových technologií wi-fi či bluetooth. Díky nim je možné kameru spojit s chytrým telefonem nebo počítačovým tabletem. Na tato zařízení je pak možné buď posílat pořízené záznamy, nebo je využít jako dálkovou spoušť.

Nabídka volitelného příslušenství je opravdu bohatá. Kromě zmiňovaného příslušenství pro domácí mazlíčky nechybí například ani odolné pouzdro, díky němuž je možné se s novinkou klidně i potápět.

Xiaomi Yi se zatím prodává pouze v Číně. Kdy dorazí na evropský trh a zda si zachová velmi příznivou cenu pohybující se okolo dvou tisíc korun, je zatím otázkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám