Hlavní obsah

CES 2015: Toshiba nás oblékne, Panasonic nalíčí

Novinky, mif (Las Vegas)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

V honbě za co nejvyššími výkony, nejpovedenějšími obrazovkami a nejtenčími konstrukcemi stále ještě někteří výrobci hledají nové cesty, kde by mohla být výpočetní technika užitečná. Například společnost Panasonic na největším počítačovém veletrhu International Consumer Electronics Show (CES) ukázala chytrý systém pro snadnější líčení, Toshiba zase pro pohodlnější zkoušení nového oblečení.

Foto: mif, Novinky

Chytré zrcadlo od Panasoniku v akci

Článek

Když se posadíte před chytré zrcadlo od Panasoniku, v první chvíli ani netušíte, že se jedná o nějaký sofistikovaný systém. Teprve po chvilce se zpoza zrcadla rozzáří obrazovka, na které kromě své tváře vidíte také širokou řadu nabídek po stranách.

V nabídkách se ukrývají desítky nejrůznějších rtěnek, očních stínů, řasenek a dalšího nezbytného náčiní pro něžné pohlaví. Vy pak už jen pomocí dálkového ovládání vybíráte konkrétní volby. Snadno tak můžete zjistit, jestli se vám zrovna bude hodit spíše červená nebo růžová rtěnka.

Celý systém reaguje na pohyby hlavy a v reálném čase je zpracovává.

Hlava je přitom snímána kamerou, díky čemuž dokáže celý systém reagovat na pohyby hlavy a v reálném čase je zpracovat. Když se tedy na sebe podíváte z boku, obraz se okamžitě přizpůsobí. Skutečně to vypadá, jako byste byli namalovaní.

Nalíčit se ale potom ve finále musíte pochopitelně sami. Systém od Panasoniku má posloužit především v nejrůznějších kosmetických studiích, aby klienti viděli, jak budou vypadat ještě před začátkem celé „operace“.

Toshiba míří do obchodů s oblečením

Velmi podobně funguje také systém od Toshiby. Místo toho, aby se tento výrobce soustředil na zkrášlující procesy, razí si cestu do obchodů s oblečením. Vyzkoušet tak můžete snadno celou nabízenou garderobu, aniž sundáte jediný kus oblečení.

Foto: mif, Novinky

Systém od Toshiby umožňuje vyzkoušet celou garderobu bez sundání byť jen jediného kousku oblečení.

Systém opět funguje velmi svižně. Jakékoli pootočení postavy se okamžitě promítne na zrcadlo, respektive velkou obrazovku, a to včetně pootočení zkoušeného oblečení. Proti systému od Panasoniku se navíc celý systém obsluhuje bezdotykově – gesty, stejně jako se ovládá televizní konzole Xbox se senzorem Kinect.

Nutno podotknout, že podobné systémy prezentovali různí výrobci už před pár lety. Masovějšího rozšíření se ale nikdy nedočkaly kvůli řadě provozních „much“. Chytrá zrcadla od Panasoniku i Toshiby ale vypadají velmi použitelně. Zda však najdou uplatnění na trhu, ukáže až čas.

Foto: mif, Novinky

Chytré zrcadlo od Toshiby je možné ovládat bezdotykově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám