Hlavní obsah

Jak by měl vypadat ideální notebook podle žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Notebooky pro ženy by měly být zhruba o polovinu lehčí než současné přístroje, které váží kolem 2,5 kg. Zároveň by se měly vejít do kabelky nebo designového pouzdra. Vyplývá to z průzkumu výrobce mikročipů Intel v ČR, Maďarsku a na Slovensku.

Foto: Profimedia.cz

Hmotnost notebooku je překážkou pro jeho nošení s sebou pro 37 procent žen.

Článek

Hmotnost notebooku je překážkou pro jeho nošení s sebou pro 37 procent žen.

"Optimální hmotnost notebooku by se podle více než poloviny ženských respondentek měla pohybovat v rozmezí jednoho až 1,5 kg. Vedle toho se ovšem najde ještě dalších 20 procent žen, které by přivítaly notebooky do 1 kg," uvedl manažer pro maloobchodní prodej Intelu Martin Vařbuchta.

Muži jsou ochotni za počítač zaplatit v průměru 15 300 Kč, což je o 1750 Kč více než u žen. Muži také mnohem více preferují nakupování přes internet. V e-shopu by si svůj vysněný počítač pořídilo 46 procent mužů, ale jen 26 procent žen, které více tíhnou ke kamenným obchodům.

Na otázku, zda je pro ně důležité, aby vysněný počítač podpořil jejich ženskost, odpovědělo ano 34 procent dotazovaných žen, což je téměř stejný počet jako těch, které by chtěly přenášet své PC v designovém pouzdře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám