Hlavní obsah

Šikovný hybrid s překlápěcím displejem stojí 20 000 korun

Novinky, mif

Společnost Sony stejně jako další výrobci sází na stoupající popularitu hybridů. Novinka nazývaná VAIO Fit multi-flip dokáže zastat funkce počítačového tabletu i klasického notebooku. Vybírat si zájemci dokonce mohou z různých velikostí.

Foto: archív výrobce

VAIO Fit multi-flip

Článek

Ceny modelu VAIO Fit multi-flip startují podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, na 19 990 Kč. V závislosti na hardwarové konfiguraci se však cena může vyšplhat klidně až k hranici 40 tisíc korun.

Foto: archív výrobce

VAIO Fit multi-flip

Aktuálně se hybrid od Sony v Česku nabízí v rámci předobjednávky, fyzicky skladem by jej však obchodníci měli mít ještě před Vánocemi. A to platí pro všechny tři velikosti – 13, 14 i 15palcový model.

Foto: archív výrobce

VAIO Fit multi-flip

Všechny tři verze fungují jako taková malá šikovná skládačka. Místo oddělitelného mechanismu totiž výrobce vsadil na otočný displej. V podstatě v polovině hliníkového víka je miniaturní přehyb, díky kterému lze displej otočit na druhou stranu.

Foto: archív výrobce

VAIO Fit multi-flip

Ve standardním režimu tak novinka vypadá jako obyčejný notebook, jedním jednoduchým pohybem ji ale proměníte v tablet. Zajímavý je také režim prezentačního zařízení, ve kterém klávesnice slouží v podstatě jenom jako podstavec a vše se ovládá prostřednictvím dotykového IPS displeje.

Foto: archív výrobce

VAIO Fit multi-flip

Obrazovka novinky má rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů, a to u všech tří úhlopříček (13, 14, 15 palců). Dvoujádrový procesor Intel Pentium 3556U (1,7 GHz) spolupracuje se 4 GB operační paměti a integrovaným grafickým čipem Intel HD. Kapacita pevného disku dosahuje hodnoty 500 GB. Praktickým doplňkem je podsvícená klávesnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám