Hlavní obsah

Nové notebooky stále smrdí jako kočičí moč, stěžují si uživatelé i po výměně dílů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden svět obletěla zpráva o noteboocích Dell Latitude 6430u, které zapáchají jako kočičí moč. Zástupci výrobce tvrdili, že problém vyřeší výměna dílů. Podle řady uživatelů, kteří zmiňovaný stroj vlastní, tomu tak není.

Foto: archív výrobce

Dell Latitude 6430u

Článek

„Tak dnes byl u mě technik kvůli výměně dílů. Ale že by s novými komponentami nastala nějaká změna, se říci rozhodně nedá,“ uvedl na diskusním fóru technické podpory Dellu uživatel vystupující pod jménem Richard.

A jeho zkušenost potvrzují i další příspěvky. „Mám úplně stejný problém, notebook smrdí jako kočičí moč. Technik vyměnil během tří návštěv tři díly, ale smrad je tu pořád,“ konstatoval diskutér z Evropy. „Absolvoval jsem pět výměn, naposledy včera. Výsledek je stejný, pořád to smrdí,“ přisadil si uživatel s přezdívkou hotecha.

Řada uživatelů však tvrdí, že po výměně problém se zápachem odpadl – záležet tak bude nejspíše na tom, zda jsou k dispozici v dané lokalitě již nové nebo ještě staré součástky. Všechny postižené zákazníky, kterým servisní zásah nepomohl, kontaktuje společnost Dell prostřednictvím soukromých zpráv a problém dořešuje individuálně.

Zápach souvisí s výrobním procesem

Zástupci Dellu již dříve potvrdili, že zápach souvisí s výrobním procesem. „Zápach nesouvisí s kočičí močí ani jakoukoliv jinou biologickou látkou, při používání notebooku není zdraví nijak ohroženo,“ konstatoval servisní technik Dellu Steve B.

Podle něj již Dell výrobní proces změnil, a tak nové notebooky nejsou tímto problémem postiženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám