Hlavní obsah

Chytré hodinky od Samsungu se začnou prodávat příští týden. Cena startuje na 6000 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od příštího týdne se v České republice začnou oficiálně prodávat nové chytré hodinky společnosti Samsung nazývané Galaxy Gear. Doporučená prodejní cena výrobcem je 7699 Kč. Podle nákupního rádce Zboží.cz je ale novinku možné v tuzemských obchodech sehnat ještě levněji.

Foto: archív výrobce

Galaxy Gear

Článek

Novinku již do své nabídky zařadily bezmála tři desítky prodejců. Ceny startují na 6259 Kč, narazit je možné ale i na nabídky, které se šplhají nad hranici osmi tisíc korun. Galaxy Gear budou nejprve dostupné v průběhu příštího týdne v černé barvě, od listopadu pak budou k dispozici bílé, bílozlaté a oranžové provedení.

Chytré hodinky nabídnou displej s úhlopříčkou 1,63 palce a rozlišením 320 x 320 obrazových bodů. Dotykový panel bude vybaven osvědčenou technologií Super AMOLED, díky níž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Foto: archív výrobce

Galaxy Gear

Přímo do hodinek je možné instalovat nejrůznější aplikace. Při zahájení prodeje by jich měla být k dispozici asi stovka. Počítá se i s využitím vychytávek z chytrých telefonů od Samsungu, například s technologií S Voice. Ta umožňuje vyhledávat informace hlasem a komunikovat s přístrojem.

Výrobce věří, že bude mít s novinkou na trhu velký úspěch, neboť toto praktické příslušenství usnadní práci s tolik populárními smartphony. Například při telefonování nebude potřeba vytahovat smartphone z kapsy, jednoduše bude stačit přiložit náramkové hodinky k uchu. Hodinky navíc mají v pásku integrovanou kameru – stačí jeden klik a momentka je hotová.

Na chytré hodinky sázejí i další výrobci. Podle neoficiálních informací je chystá Apple i Microsoft. Vlastní model, který je kromě telefonu schopen komunikovat i s automobilem, představila také společnost Nissan. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Galaxy Gear

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám