Hlavní obsah

Prohnuté televizory míří do Evropy. Zájemci zaplatí 230 000 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost LG začne tento týden prodávat v Německu první televizory s prohnutými OLED obrazovkami, které byly poprvé k vidění na lednovém veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES). Především kvůli pořizovací ceně ale novinka nebude rozhodně pro každého.

Foto: LG

Nové televizory od LG s prohnutými displeji.

Článek

LG Curved OLED 55EA9800 nabídne úhlopříčku 140 centimetrů a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Díky tvaru obrazovky má divák u displeje pocit, jako by jím byl skutečně obklopen. Zakřivení zároveň umožňuje sledovat obraz ze stejné vzdálenosti z mnoha úhlů.

Doporučená prodejní cena pro německý trh je 8999 eur, tedy více než 230 tisíc korun. Zahájení prodeje v dalších evropských zemích je naplánováno na čtvrté čtvrtletí letošního roku. Zda to platí i pro Českou republiku, výrobce zatím neprozradil.

Foto: Samsung

Televizor Samsungu s prohnutým displejem na veletrhu CES.

Letos se chystá uvést na evropský trh televizor se zahnutým displejem a technologií OLED také společnost Samsung. Novinka má stejné rozlišení a úhlopříčku jako model od LG.

Prohnutou televizi od Samsungu je aktuálně možné koupit pouze v Asii a USA za 8999 USD (172 700 Kč). Lze ale předpokládat, že cena v Evropě bude vyšší a nejspíše přesáhne hranici 200 000 korun.

Televizory s OLED technologií

Průkopníkem OLED technologie byla japonská společnost Sony. Ta začala prodávat tento televizor již v roce 2007, avšak jen s úhlopříčkou 11 palců (28 centimetrů). O tři roky později kvůli krizi výrobu zastavila.

Foto: Sony

OLED telvizor od Sony

Výzkumná společnost DisplaySearch odhaduje, že letos se prodá zhruba 50 000 OLED televizorů, příští rok se má prodej zvýšit na 1,7 miliónu kusů. Stále to však bude jen zlomek z celkového počtu televizorů, které se mají prodat. V letošním roce se má v celém světě prodat zhruba 250 miliónů televizorů všech typů.

Dostupnost pro evropský trh zatím Samsung nepotvrdil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám