Hlavní obsah

Unikátní hybrid nahradí tablet, stolní počítač i notebook

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hybridy jsou fenoménem posledních měsíců. Společnost Asus se již v minulosti snažila spojit stolní počítač s tabletem a také notebook s tabletem. Nyní však přichází na trh s novinkou, která kombinuje výhody všech tří kategorií.

Foto: Asus

Transformer Book Trio

Článek

Základem modelu Transformer Book Trio je displej s úhlopříčkou 11,6 palce a rozlišením 1920 x 1080. Samotný tablet je vybaven 2.0GHz procesorem Intel Atom a k dispozici má až 64 GB úložného prostoru.

Foto: Asus

Transformer Book Trio

K monitoru je navíc možné připojit speciální dokovací stanici ve tvaru klávesnice, která je vybavena vlastním procesorem Intel Core i7 čtvrté generace a 750GB pevným diskem. S externím displejem pak tato dokovací stanice dokáže fungovat i jako stolní PC a tablet je stále k dispozici jako další zařízení.

Transformer Book Trio je schopen pracovat se dvěma operačními systémy. Pokud novinku používáte jako tablet, pracuje s šetrným Androidem. Notebook a stolní PC však využívá Windows 8. Uložená data jsou přitom přístupná z obou systémů.

Výrobce zatím neupřesnil, kdy se novinka objeví na tuzemském trhu. Oznámena zatím nebyla ani prodejní cena.

Foto: Asus

Transformer AiO

Notebooky jsou mrtvé, výrobci sázejí na hybridy

Výrobci notebooků se musí vyrovnat s jedním z největších problémů v historii. Prodeje přenosných počítačů dramaticky klesají, neboť lidé stále více upřednostňují tablety. Záchranou by měly být takzvané hybridy.

„Tradiční notebooky neudržely krok s tablety, a to hned v několika ohledech. Je načase si přiznat, že tento typ zařízení je již mrtvý. My se soustředíme na budoucnost a tou jsou hybridy,“ prohlásil v rozhovoru pro Trusted Reviews ředitel mobilní divize společnosti AMD Kevin Lensing.

Právě AMD je druhým největším výrobcem notebookových platforem na světě. Součástky této firmy využívají prakticky všichni přední výrobci, například Acer, HP, Samsung, Asus, MSI či Lenovo. Je tedy více než pravděpodobné, že k Lensingově názoru se přidají i další. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám