Hlavní obsah

Výkonný ultrabook s dotykovým displejem stojí 45 000 korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asus představila v lednu v Las Vegas na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky na světě Consumer Electronics Show (CES) nový ultrabook Zenbook Touch U500VZ. Ten láká na elegantní vzhled, vysoký výkon a v neposlední řadě i dotykový displej. Novinka je nyní dostupná i v České republice za 45 000 korun.

Foto: Asus

Zenbook Touch U500VZ

Článek

Asus Zenbook Touch U500VZ nabízí v rámci předobjednávky více jak osm desítek obchodů. Skladová dostupnost novinky je odhadována v řádech týdnů. Ceny startují podle nákupního rádce Zboží.cz na 44 505 Kč, některé nabídky se ale šplhají až nad hranici 50 000 korun.

Foto: Asus

Zenbook Touch U500VZ

Ultrabook pohání čtyřjádrový procesor Intel Core i7 třetí generace. Konkrétně se jedná o aktuálně jeden z nejvýkonnějších modelů 3632QM, který je taktovaný na 2,2 GHz. V případě potřeby se však dokáže díky technologii TurboBoost sám přetaktovat až na 3,2 GHz.

Tento laptop dále disponuje 8 GB operační paměti a grafickou kartou NVIDIA GeForce GT650M, která zajistí dostatečný výkon v náročných profesionálních aplikacích. Do výbavy dále patří dvojice SSD disků s kapacitou 256 GB.

Foto: Asus

Zenbook Touch U500VZ

Dotykový displej má úhlopříčku 15,6 palce a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Tenkému profilu (20 mm) musela ustoupit optická mechanika. Připojit ji je však možné v externím provedení prostřednictvím jednoho ze tří USB 3.0 portů.

Asus Zenbook Touch U500VZ působí velice elegantním vzhledem, neboť jeho povrch je zhotoven z broušeného hliníku. Díky tomu by měl být odolnější ve srovnání s konkurenty s plastovou konstrukcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám